FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad cijena dionica europskih kompanija

LONDON , 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica upetak su pale u mirnoj trgovini na Silvestrovo, no na najboljem suputu zaključiti ovu godinu na dobitku drugu godinu zaredom.
LONDON , 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u petak su pale u mirnoj trgovini na Silvestrovo, no na najboljem su putu zaključiti ovu godinu na dobitku drugu godinu zaredom.

Londonski Ftse indeks do podneva je oslabio blagih 0,2 posto, na 4.809 bodova. Frankfurtska burza na Silvestrovo nije radila.

Među vrlo skromnim vijestima iz kompanija našla se tek ona da će nizozemski maloprodajni lanac Ahold prodati svoj brazilski lanac trgovina podružnici američke ulagačke tvrtke ACON Investments. Ahold nije objavio iznos transakcije, a cijene dionica su mu oslabile 0,35 posto.

"I dalje su nam privlačne dionice telekom sektora koji nije u velikoj mjeri usmjeren izvozu pa na njega nemaju većih učinaka tečajevi valuta", ukratko je ocijenio Juergen Lukasser iz Constantia Privatbank u Beču. "Vrlo je snažan trend slabljenja dolara i teško je znati hoće li doći do zaokreta", kazao je.

Fond menadžeri i stratezi očekuju da će u 2005. europska tržišta ostvariti rast cijena dionica za oko osam posto, ali su oprezni u svojim procjenama zbog mogućeg usporavanja rasta dobiti kompanija, koje bi mogle biti pogođene jačanjem eura i visokim cijenama nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙