FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene europskih dionica blizu najviših razina u posljednje dvije i pol godine

LONDON, 30. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U mirnoj blagdanskojtrgovini u četvrtak su na europskim burzama cijene dionica ostaleblizu najviših razina u zadnje dvije i pol godine, pri čemu se podobitcima isticala dionica reosiguravatelja Swiss Re-a nakon objaveprocjene njegovih troškova za pokriće šteta prouzročenih tsunamijem ujužnoj Aziji.
LONDON, 30. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U mirnoj blagdanskoj trgovini u četvrtak su na europskim burzama cijene dionica ostale blizu najviših razina u zadnje dvije i pol godine, pri čemu se po dobitcima isticala dionica reosiguravatelja Swiss Re-a nakon objave procjene njegovih troškova za pokriće šteta prouzročenih tsunamijem u južnoj Aziji.

Londonski Ftse indeks do podneva je ojačao blagih 0,03 posto, na 4.821 bod. Frankfurtski DAX bio je na dobitku od 0,17 posto, dosegnuvši 4.255 bodova.

Dionice Swiss Re-a ovih su se dana našle pod pritiskom budući je ulagače brinulo u kojem će razmjeru ta kompanija biti pogođena nakon golemih šteta prouzročenih tsunamijem u južnoj Aziji. No vijest kako će njezini vjerojatni troškovi pokrića tih šteta biti manji od 100 milijuna švicarskih franaka potaknula je jačanje njezinih dionica za 1,4 posto, čime su one nadoknadile gotovo sve ranije ovotjedne gubitke.

Osiguravateljski analitičari opetovano su uvjeravali ulagače kako će vjerojatne isplate šteta biti ograničene. "Dok je riječ o stravičnoj tragediji u svakom pogledu, ne očekujemo da će ona imati značajnije posljedice po osiguravateljsku industriju", kazao je Paul Goohind, analitičar pri Bear Stearnsu.

Trgovina na tržištu dionica je mirna i u malenom obujmu pred novogodišnje blagdane. "Tržišta dionica završavaju godinu u očekivano mirnom raspoloženju", navodi se u priopćenju Barclays Private Clients.

Indeks Tokijske burze Nikkei ojačao je gotovo 0,94 posto posljednjeg dana trgovanja u ovoj godini, dosegnuvši 11.488 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙