FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HNS osudio smjenu Upravnog vijeća Svetog Duha

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebački HNS danas se oštrousprotivio načinu na koji su na sjednici Gradske skupštine po hitnompostupku smijenjeni članovi Upravnog vijeća Opće bolnice Sveti Duh.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebački HNS danas se oštro usprotivio načinu na koji su na sjednici Gradske skupštine po hitnom postupku smijenjeni članovi Upravnog vijeća Opće bolnice Sveti Duh.

"To je obračun s ljudima metodom linča", ocijenio je predsjednik Gradske organizacije HNS-a Stipe Tojčić na konferenciji za novinare ustvrdivši kako se na taj način, bez argumenata, nije smjenjivalo ni u bivšem sistemu.

Gradska skupština je prošlog tjedna razriješila troje od petero članova UV Svetog Duha: Mladena Beliczu, Ivana Kuvačića i Nadu Jagetić, koja je potom ponovno izabrana. Pročelnik Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zvonimir Šostar tada je rekao da je financijsko stanje u toj bolnici 'alarmantno' i da je nesavjesnim vođenjem, ravnatelj Dalibor Krpan doveo bolnicu pred financijski kolaps, a da se članovi vijeća nisu obazirali na takvo ponašanje.

"Šostar je optužio ravnatelja zbog gubitaka, ali ne znam za bolnicu koja ih nema", rekao je Tojčić i dodao da ako je pročelnik znao za gubitke unazad godinu-dvije, a nije ništa poduzeo, treba postaviti i pitanje njegove odgovornosti.

Morana Paliković- Gruden, potpredsjednica zagrebačkog HNS-a i predsjednica Gradske skupštine je rekla da će inzistirati da na dnevni red skupštinske sjednice dođe rasprava o stanju na Svetom Duhu te dodala da je od gradonačelnice, pročelnika za zdravstvo i ravnatelja Svetog Duha već zatražila odgovarajuća izvješća.

Upitala je i kako je moguće smijeniti Upravno vijeće prije završnog računa te dodala da u HNS-u smatraju da su Belicza i Kuvačić kompetentni ljudi koji mogu nadzirati rad bolnice.

Podsjetila je da je ravnatelj Dalibor Krpan jedini odgovarao uvjetima iz natječaja za ravnatelja bolnice i da su ga članovi Upravnog vijeća zato ponovno izabrali na tu dužnost s četiri glasa i jednim suzdržanim.

Tojčić je još dodao da je Šostar kazao da i Gradsko poglavarstvo ne podržava Krpana, a da se o tome nikad nije raspravljalo na sjednici Poglavarstva.

"Cijela priča je neuvjerljiva", zaključili su.

Na upit novinara zašto se ne bave s problemima vezanim uz svog člana Poglavarstva, HNS-ovca Srećka Ferenčaka i njegovom moralnom i političkom odgovornošću, Tojčić je rekao da se i tu stvari trebaju raščistiti do kraja. "Jednoglasno smo na Gradskoj skupštini podržali da se o toj temi očituje Gradsko poglavarstvo", istakli su čelni zagrebački HNS-ovci i dodali da Grad Zagreb s tim u vezi surađuje s Državnim odvjetništvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙