FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Skupština o slučaju Ferenčak i bolnici Sv. Duh

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Članovi zagrebačke Gradskeskupštine danas su jednoglasno obvezali Poglavarstvo da se očituje oslučaju Srećka Ferenčaka (HNS), člana Poglavarstva, u vezi prodajegrađevinskog zemljišta namijenjenog Nanbudo institutu u socijalnesvrhe.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Članovi zagrebačke Gradske skupštine danas su jednoglasno obvezali Poglavarstvo da se očituje o slučaju Srećka Ferenčaka (HNS), člana Poglavarstva, u vezi prodaje građevinskog zemljišta namijenjenog Nanbudo institutu u socijalne svrhe.

Tu su inicijativu na sjednici pokrenuli klubovi HSP-a, Hrvatskih socijaldemokrata i HIP-a, Hrvatskih narodnjaka i SIN-a, a o tome su za sutra najavili i konferenciju za novinare.

Predsjednik HSD-a Zdravko Tomac je napomenuo da je to zemljište 1996. dodijeljeno neposrednom pogodbom Nanbudo institutu radi izgradnje centra za dnevnu skrb invalidnih osoba u Sopotu. "Tada smo vjerovali da podržavamo društveno koristan projekt", rekao je Tomac, koji je tada bio predsjednik Skupštine, a zapravo je poslužio da dva čovjeka (Petar Turković i Srećko Ferenčak) prodajom zemljišta trgovačkom centru dođu do deset puta većeg novca od uloženog.

"Sve smo učinili da projekt uspije, a sve ostalo su političke podvale", ocijenio je Ferenčak, kazavši da je institut platio punu cijenu zemljišta koju je Grad tražio, da su za gradnju ishodili potrebne dozvole te da su pet godina bezuspješno tražili donatore i sponzore. "Kad smo došli 'pred zid' odlučili smo zemlju prodati, a dužnici su naplaćeni na taj način", dodao je .

Skupština je većinom glasova (25 za, 6 protiv) razriješila troje od petero članova Upravnog vijeća Opće bolnice Sveti Duh - Mladena Beliczu, predsjednika te članove Nadu Jagetić i Ivana Kuvačića te odmah imenovala novu predsjednicu Ingu Perinčić i članove Dalibora Drugovića i ponovno Nadu Jagetić.

Pročelnik Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zvonimir Šostar je rekao da je financijsko stanje u toj bolnici 'alarmantno', da su ukupne obveze bolnice 30. studenog bile 112,8 milijuna kuna. "Nesavjesnim vođenjem, ravnatelj je doveo bolnicu pred financijski kolaps, a članovi Vijeća nisu se obazirali na takvo ponašanje, ustvrdio je Šostar.

Osvrnuo se i na dokument koji je novinarima predočila gradska zastupnica HSP-a Ernestina Novy Radonić tj. ugovor o nagodbi koji je ravnatelj Dalibor Krpan danas u ime bolnice potpisao s predstavnicima Medike o povratu duga od 9,9 milijuna kuna u 11 mjesečnih rata putem mjenica, od travnja 2005. do veljače 2006. Krpan za to, rekao je Šostar, nije imao ovlasti Poglavarstva.

"Ne smijemo oklijevati ni časa sa smjenom Upravnog vijeća jer je bolnica dovedena u stanje ovrhe", ocijenili su iz kluba HDZ-a s čim su se složili i ostali gradski zastupnici premda se u raspravi mogao čuti i prijedlog o osnivanju povjerenstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙