FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatskoj 4.003.645 birača

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Središnji ured za državnu upravuobjavio je danas da biračko tijelo u Republici Hrvatskoj ima 4.003.645birača, te da je u središnjoj evidenciji u Gradu Zagrebu upisano400.226 birača, koji će pravo glasovanja moći ostvariti u inozemstvu.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Središnji ured za državnu upravu objavio je danas da biračko tijelo u Republici Hrvatskoj ima 4.003.645 birača, te da je u središnjoj evidenciji u Gradu Zagrebu upisano 400.226 birača, koji će pravo glasovanja moći ostvariti u inozemstvu.

Za predsjedničke izbore koji će se održati 2. siječnja iduće godine svi uredi državne uprave u RH izvršili su zakonom propisane radnje u pripremi popisa birača i izradili potrebne izvatke za biračka mjesta, ističe se u priopćenju.

Prema podacima dostavljenim Središnjem uredu za državnu upravu, potvrde na temelju kojih se ostvaruje pravo glasovanja izvan mjesta prebivališta zatražilo je 5953 birača od kojih su njih 3445 izvršili upis u popise birača mjesta boravka.

Birača, koji će svoje pravo glasovanja ostvariti na posebnim biračkim mjestima (osobe na službi u Oružanim snagama, osobe lišene slobode i članovi posada brodova) ima 5166.

Podaci o biračima koji će svoje pravo glasovanja ostvariti u inozemstvu, nisu poznati u cijelosti, radi toga jer se potvrde za glasovanje još uvijek izdaju biračima do predaje izvadaka nadležnim izbornim povjerenstvima.

Svi birači, uz podatak o upisu u popis birača na web stranicama Središnjeg državnog ureda za upravu mogu provjeriti i adresu biračkog mjesta na kojem će glasovati na dan izbora. Oznaka web stranica Središnjeg državnog ureda za upravu je www.uprava.hr

Na web stranici nalaze se i dodatne informacije o nadležnim uredima državne uprave koji vode popise birača, mjestima unutar gradova i općina, ovlaštenim osobama te radnom vremenu i brojevima telefona ureda.

Svim korisnicima mreže 098, također je omogućeno da putem SMS poruke provjere mjesto upisa u popis birača i biračko mjesto za raspisane izbore tako da se matični broj građana upiše u sms poruku i proslijedi na broj 54 54, stoji u priopćenju Središnjeg državnog ureda za upravu koje je potpisao državni tajnik Antun Palarić.

(Hina) pp/xdm yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙