FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o savskom bazenu stupa na snagu

LJUBLJANA,28. prosinca 2004.(Hina) - Okvirni sporazum o savskom bazenui pripadajući protokol što su ga prije dvije godine u Kranjskoj goripotpisali ministri vanjskih poslova Slovenije, Hrvatske, BiH, teondašnje SR Jugoslavije, Dimitrij Rupel, Tonino Picula, SvetozarMihajlović i Goran Svilanović, pod pokroviteljstvom koordinatora Paktastabilnosti u jugoistočnoj Europi Erharda Buseka, stupit će na snagu usrijedu, priopćilo je u utorak slovensko Ministarstvo za okoliš. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,28. prosinca 2004.(Hina) - Okvirni sporazum o savskom bazenu i pripadajući protokol što su ga prije dvije godine u Kranjskoj gori potpisali ministri vanjskih poslova Slovenije, Hrvatske, BiH, te ondašnje SR Jugoslavije, Dimitrij Rupel, Tonino Picula, Svetozar Mihajlović i Goran Svilanović, pod pokroviteljstvom koordinatora Pakta stabilnosti u jugoistočnoj Europi Erharda Buseka, stupit će na snagu u srijedu, priopćilo je u utorak slovensko Ministarstvo za okoliš.

Sporazumom, koji je usklađen s europskim direktivama i međunarodnim konvencijama o riječnoj navigaciji, regulira se suradnja četiriju država iz bazena rijeke Save na održivom razvoju, u ekološkoj zaštiti, upravljanju vodama, navigaciji u plovnom dijelu Save i međusobno informiranje u slučaju ekoloških nesreća.

Sporazum predviđa osnivanje međunarodne komisije za savski bazen, a u roku 6 mjeseci nakon stupanja sporazuma na snagu trebalo bi se osnovati i stalno tajništvo te komisije sa sjedištem u Zagrebu. U njemu bi svaka od četiriju država imenovala svoje predstavnike.

Slovenija namjerava predložiti više projekata za financiranje studija o savskom bazenu koji bi se financirali iz strukturnih fondova Europske unije.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙