FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istra otvara ured u Bruxellesu u prostorijama regije Friuli Venezia Giulije

PULA,23. prosinca(Hina) - Pročelnik kabineta istarskog župana OrianoOtočan i pročelnik regionalnog odjela za međunarodne odnose talijanskeregije Friuli Venezia Giulije Franco Lacop potpisali su danas u Pulizajedničku izjavu o otvaranju predstavništva Istarske županije uBruxellesu koji će biti smješten u dijelu prostorija u vlasništvu tetalijanske regije.
PULA,23. prosinca(Hina) - Pročelnik kabineta istarskog župana Oriano Otočan i pročelnik regionalnog odjela za međunarodne odnose talijanske regije Friuli Venezia Giulije Franco Lacop potpisali su danas u Puli zajedničku izjavu o otvaranju predstavništva Istarske županije u Bruxellesu koji će biti smješten u dijelu prostorija u vlasništvu te talijanske regije.

Kako je rečeno na prigodnoj konferenciji za novinare, predstavnici regije Friuli Venezia Giulije izrazili su spremnost da ustupe Istarskoj županiji dio svojih neiskorištenih prostorija, a koje udovoljavaju svim uvjetima za redovan rad predstavništva istarske regije. Ured, u kojem će biti smješteno predstavništvo, veličine je 27 četvornih metara.

Pročelnik Oriano Otočan tom je prigodom rekao da već više od 300 europskih regija ima svoje urede u Bruxellesu te kako je Istarska županija današnjim činom postala prvom regijom u Hrvatskoj koja se odlučila na taj korak.

"Osobe koje budu radile u našem uredu imat će zadaću povezati gospodarstvo, kulturu i školstvo te jedinice lokalne samouprave i servisirati ih informacijama. Ovim činom Istarska županija zadržava vodeću ulogu u europskim poslovima, a sve se poklopilo i s početkom pregovora Hrvatske za ulazak u Europsku uniju", zaključio je Otočan.

Istarski župan Ivan Jakovčić podsjetio je kako Istra već godinama ima razvijenu suradnju s mnogim regijama, naročito s talijanskim i austrijskim, dodavši kako je otvaranje ureda u Bruxellesu posebno važan čin. Dodao je kako će ured biti otvoren za sve gospodarstvenike, znanstvene ustanove, tvrtke i za sve građane Istarske županije koji u Bruxellesu vide svoju aktivnost.

"Mislim da je to iznimno značajan doprinos Istarske županije integraciji Hrvatske u Europsku uniju. To je zapravo naš doprinos na regionalnoj razini", rekao je istarski župan Ivan Jakovčić najavivši svečano otvaranje ureda Istarske županije u Bruxellesu sredinom ožujka iduće godine.

Odgovarajući na pitanje novinara, Jakovčić je rekao da će taj ured Istarsku županiju stajati godišnje deset tisuća eura najamnine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙