FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: Sutra otvaranje ponuda za Belje i PIK Vrbovec

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) sutra će se javno otvoriti ponude za za kupnju 52,21 postodionica Belja d.d. iz Darde za jednu kunu te 99,76 posto dionica PIK-aVrbovec d.d. po cijeni od milijun kuna.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) sutra će se javno otvoriti ponude za za kupnju 52,21 posto dionica Belja d.d. iz Darde za jednu kunu te 99,76 posto dionica PIK-a Vrbovec d.d. po cijeni od milijun kuna.

Natječaj se odnosio na 2.879.663 dionica Belja, čija nominalna vrijednost premašuje 287,9 milijuna kuna, a cijena od jedne kune uvjetuje se ispunjavanjem niza uvjeta, među kojima je i namira obveza društva koje su ukupno krajem 2003. godine iznosile više od 415,4 milijuna kuna.

Od ponuđača se očekuje ulaganje od najmanje 250 milijuna kuna kroz dokapitalizaciju Belja u roku od dvije godine od kupnje dionica te zadržavanje zatečenih zaposlenika na rok od godinu dana ili da za mogući višak radnika ponudi program zbrinjavanja. Belje trenutno ima 2.141 zaposlenog na neodređeno te 319 zaposlenih na određeno vrijeme. Među ostalim, ponuđači moraju i prihvatiti obvezu podmirivanja svih postojećih obveza Belja.

Početkom prosinca osječka tvrtka Žito, koja je na posljednjem natječaju za Belje sa supružnicima Bubalo jedina podnijela ponudu, objavila je da se vjerojatno neće ponovno natjecati.

Početna cijena za 6.348.635 dionica PIK-a Vrbovec, čija je nominalna vrijednost veća od 634,8 milijuna kuna, iznosi milijun kuna. Prema pozivu za podnošenje ponuda, uz ponuđenu cijenu, najbolji će se ponuditelj birati i po spremnosti da na razdoblje od tri godine zadrži svih 1.408 djelatnika PIK-a Vrbovec ili da za mogući višak radnika ponudi program zbrinjavanja. U ovom, petom natječaju za prodaju dionica PIK-a Vrbovec ne navodi se podatak o visini obveza tog društva, no one su krajem prošle godine premašivale 500 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙