FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: županjska Sladorana nije prodana

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Županjska Sladorana nije prodana, aprošlog petka nije održana nikakva tajna sjednica Upravnog odboraHrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), već samo sastanak na kojem sučlanovi odbora upoznati s analizom pristiglih ponuda, izjavio je danaspotpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Županjska Sladorana nije prodana, a prošlog petka nije održana nikakva tajna sjednica Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), već samo sastanak na kojem su članovi odbora upoznati s analizom pristiglih ponuda, izjavio je danas potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac.

Dodao je i kako je danas održan sastanak s predstavnicima zainteresiranih sindikata, a da se iduća sjednice Upravnog odbora HFP-a, na kojoj bi mogla biti donesena odluka o ponudama za Sladoranu, vjerojatno neće održati u ovoj godini.

Regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi i prehrambenoj industriji (PPDIV) za Slavoniju i Baranju Slavko Kotromanović novinare je izvijestio kako su današnji sastanak s predstavnicima HFP-a i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva inicirali sindikalisti, nakon novinskih napisa kako je Sladorana navodno tajno prodana jednom od ponuđača - velikogoričkoj tvrtki Robić.

Na sastanku su, prema njegovim riječima, dobili čvrsta jamstva da takva odluka nije donešena, niti će biti dok se ne usuglase sve zainteresirane strane u ovom privatizacijskom procesu.

Kotromanović je istaknuo i kako je stav sindikalne strane da se Sladorana mora prodati zaposlenicima kroz model radničkog dioničarstva. Stoga su i inicirali da se na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća, koja će se održati u zadnjem tjedne ove godine, raspravi o promjeni Zakona o privatizaciji.

Sindikalna strana želi da se taj zakon izmjeni na način da radničko dioničarstvo ima prednost kao model privatizacije te zahtjevaju moratorij na odluku o privatizaciji Sladorane sve dok se ne donesu takve izmjene.

Izmjenom Zakona, zaključio je Kotromanović, radnici bi molgli postati vlasnici Sladorane bez raspisivanja natječaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙