FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promet u maloprodaji premašio očekivanja u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA, 28. prosinca 2004. (Hina/APA) - Promet u trgovini na malonije u Mađarskoj zabilježio snažan porast kao protekle godine ali jesa ovogodišnjih šest posto u odnosu na prognoziranih dva posto ipakosjetno premašio očekivanja, piše tamošnji dnevni list "NapiGazdasag".
BUDIMPEŠTA, 28. prosinca 2004. (Hina/APA) - Promet u trgovini na malo nije u Mađarskoj zabilježio snažan porast kao protekle godine ali je sa ovogodišnjih šest posto u odnosu na prognoziranih dva posto ipak osjetno premašio očekivanja, piše tamošnji dnevni list "Napi Gazdasag".

Trgovina prehrambenim namirnicama zabilježila je u tom kontekstu relativno slabi rast od oko tri posto zbog relativno slabog rasta realnih plaća, ali je natprosječno snažan rast prometa ostvaren u trgovini trajnim potrošačkim robama, i to zahvaljujući povoljnim kreditima, izjavio je glavni tajnik Mađarske trgovačke komore Gyoergy Vamos.

Već sada značajan udio uvezenih dobara u trgovini na malo dodatno će porasti sljedeće godine, predviđa Vamos, navodeći kao jedan od razloga pojavu inozemnih trgovačkih lanaca nakon pristupa Mađarske Europskoj uniji. Pritom glavni tajnik Mađarske trgovačke komore napominje da su poskupljenja od kojih su Mađari strahovali nakon pristupa EU ipak izostala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙