FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad maloprodaje i u listopadu

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Promet od trgovine na malo uHrvatskoj je i u rujnu u odnosu na kolovoz, treći mjesec za redom,zabilježio pad na mjesečnoj razini, i to nominalno za 2,1 posto, arealno za 2,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je i u rujnu u odnosu na kolovoz, treći mjesec za redom, zabilježio pad na mjesečnoj razini, i to nominalno za 2,1 posto, a realno za 2,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pad u trgovini na malo zabilježen je i u kolovozu u odnosu na srpanj (nominalno za 5,4, a realno za 5,5 posto), kao i u rujnu prema kolovozu (nominalno i realno za 6 posto).

U odnosu na listopad prošle godine, u desetom ovogodišnjem mjesecu bilježi se nominalno povećanje prometa u maloprodaji za 4,7 posto, a realno za 3,2 posto.

U prvih deset mjeseci ove godine, pak, promet od trgovine na malo bio je nominalno za 4,2 posto viši nego u istom razdoblju prošle godine, a realno za 2,5 posto.

Na pad prometa od trgovine na malo u listopadu u odnosu na rujan najviše je pridonio pad u trgovinama na malo u hranom, pićima i duhanskim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama, nominalno za 5,9 posto, te u maloprodaji knjiga, novina, papirne robe i pisaćeg pribora, za 5,1 posto.

Najveći rast prometa od trgovine na malo, za 3,7 posto, bilježi se u ostaloj trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, dok je promet u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima povećan za 3,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙