FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posljednji mađarski vojnik otišao iz Iraka

BUDMIPEŠTA, 20. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Posljednji vojnik mađarskogkontingenta u Iraku napustio je tu zemlju u ponedjeljak, čime jezavršeno povlačenje Mađarske iz anglo-američke koalicije, objavilo jemađarsko ministarstvo obrane.
BUDMIPEŠTA, 20. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Posljednji vojnik mađarskog kontingenta u Iraku napustio je tu zemlju u ponedjeljak, čime je završeno povlačenje Mađarske iz anglo-američke koalicije, objavilo je mađarsko ministarstvo obrane.

"Posljednji mađarski vojnik je napustio Irak u ponedjeljak poslijepodne, pa će 300 ljudi tog kontingenta doma proslaviti Božić", rekao je u ponedjeljak navečer glasnogovornik Istvan Bocskai.

Mađarski kontingent, uglavnom stručnjaci logistike, bio je baziran u mjestu Hilla, 100 km južno od Bagdada i nalazio se pod poljskim zapovjedništvom.

Mađarski premijer Ferenc Gyurcsany nije u studenom od parlamenta dobio dopuštenje za tromjesečno produženje tog mandata kako bi nakon općih izbora u siječnju napustili Irak.

Gyurcsany je međutim potvrdio da će Mađarska poslati novi kontingent u Irak u sklopu NATO-ovog programa obučavanja iračkih snaga sigurnosti.

U Mađarskoj angažman u sklopu NATO-a ne iziskuje odobrenje parlamenta.

Jedan mađarski vojnik je poginuo u Iraku u lipnju u bombaškom napadu, 70 km jugoistočno od Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙