FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo gospodarstva o novom zakonu o trgovini

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Nacrt prijedlogazakona o trgovini Ministarstvo gospodarstva izradilo je još tijekomsrpnja, te ga kao radni materijal uputilo tijelima državne uprave,Uredu za socijalno partnerstvo, HGK-u, HOK-u, HUP-u, Sindikatutrgovine te drugima na koje se djelatnost trgovine odnosi.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) -

Po iznalaženju najboljeg rješenja za uređenje radnog vremena u trgovini, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva sačinit će konačnu verziju novog zakona o trgovini i uputiti ga u redovnu Vladinu proceduru, objavljeno je danas iz tog ministarstva.

Nacrt prijedloga zakona o trgovini Ministarstvo gospodarstva izradilo je još tijekom srpnja, te ga kao radni materijal uputilo tijelima državne uprave, Uredu za socijalno partnerstvo, HGK-u, HOK-u, HUP-u, Sindikatu trgovine te drugima na koje se djelatnost trgovine odnosi.

Intencija je, kako su pojasnili u Ministarstvu, da se u novi zakon o trgovini ugrade sve konstruktivne primjedbe i sugestije relevantnih tijela i gospodarstvenika, kako bi se u konačnici dobio jedinstveni institucionalni okvir, tj. zakonski temelj kojim će biti regulirana djelatnost trgovine. Ta važna grana gospodarstva sudjeluje u BDP-u iznad 10 posto, a u ukupno zaposlenima sa 16 posto.

Posebna pažnja u izradi zakona posvećena je uređenju radnog vremena u djelatnosti trgovine, budući je, kako su pojasnili u Ministarstvu, riječ o vrlo osjetljivom području. Stoga je u tijeku razmatranje svih pristiglih prijedloga i sugestija kako bi se uređenje radnog vremena u trgovini riješilo na što kvalitetniji način, napominju u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Dodali su kako će se pritom voditi računa o nesmetanom funkcioniranju društvene zajednice, stvaranju istih uvjeta na tržištu za sve gospodarske subjekte iz djelatnosti trgovine, uz vođenje brige o interesima zaposlenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙