FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP otvorio telefone za informacije o državljanima RH u južnoj Aziji

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Svi građani koji imaju saznanja oboravku hrvatskih državljana u dijelovima južne Azije pogođenimkatastrofalnim potresom i plimnim valovima, mogu se javiti na dežurnetelefone u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu, priopćeno je uponedjeljak iz Ministarstva.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Svi građani koji imaju saznanja o boravku hrvatskih državljana u dijelovima južne Azije pogođenim katastrofalnim potresom i plimnim valovima, mogu se javiti na dežurne telefone u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva.

Građani se mogu javiti na telefone 01-4569964 ili 098-404802 kako bismo putem naših veleposlanstava u Indiji i Indoneziji mogli zatražiti utvrđivanje podataka, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Ministarstvo vanjskih poslova izvješćuje da je povodom katastrofalnog potresa koji je pogodio područja Indije, Šri Lanke, Indonezije i Tajlanda u stalnom kontaktu s hrvatskim veleposlanstvima u New Delhiju i Džakarti odakle dobiva podatke o saznanjima o boravku hrvatskih državljana i uvjetima u kojima se oni nalaze u tim područjima.

Ministarstvo je također priopćilo da je osnovalo radnu skupinu sa zadaćom prikupljanja podataka, koordinacije i djelovanja u cilju utvrđivanja boravka hrvatskih državljana u navedenim područjima i pružanja raspoloživih informacija kako bi se pomoglo hrvatskim državljanima.

Ministarstvo vanjskih poslova nastoji na sve dostupne načine prikupiti podatke o hrvatskim državljanima koji se nalaze na područjima stradalim od potresa i plimnog vala u južnoj Aziji, priopćeno je.

Isto tako, Ministarstvo je priopćilo da je pokrenuta inicijativa slanja humanitarne pomoći iz Hrvatske u nastradala područja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙