FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: Nema informacija o stradalim Hrvatima u južnoj Aziji

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatsko ministarstvo vanjskihposlova zasad nema informacije ima li među žrtvama potresa i plimnihvalova koji su pogodili južni dio Azije hrvatskih državljana, atelefonski kontakti s tom regijom su jako otežani, izjavio je uponedjeljak za Hinu načelnik Odjela za koordinaciju i praćenje radadiplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova zasad nema informacije ima li među žrtvama potresa i plimnih valova koji su pogodili južni dio Azije hrvatskih državljana, a telefonski kontakti s tom regijom su jako otežani, izjavio je u ponedjeljak za Hinu načelnik Odjela za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.

Prema njegovim riječima, telefoni stalno zvone i ljudi se raspituju za svoje rođake koji su trenutačno u tom dijelu svijeta.

"Neki su se javili jučer da su živi i zdravi, međutim rodbina zove i dalje jer danas ne uspijevaju uspostaviti nikakav kontakt", rekao je Ljubičić i pojasnio da je telefoniranje jako otežano i da zasad nema mogućnosti uspostave nikakvog kontakta.

Kako je ustanovljeno, nijedna turistička skupina iz Hrvatske nije se u trenutku te prirodne katastrofe nalazila u nekom od pogođenih područja. Doduše, iz MVP-a su u nedjelju napomenuli da ne mogu ništa znati o eventualnim pojedinačnim, odnosno neorganiziranim odlascima u ta područja.

Ima različitih slučajeva, neki su putovali u vlastitom aranžmanu iz Hrvatske, a neki i iz drugih zemalja, dodao je Ljubičić.

Hrvatska veleposlanstava u Indoneziji (koje pokriva i Tajland) te Indiji (koje pokriva i Šri Lanku) su, među ostalim, kontaktirale u nedjelju i lokalne bolnice i također nisu došli do nikakvih informacija o eventualno stradalim hrvatskim državljanima.

Najsnažniji potres u posljednjih 40 godina, jačine 9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, koji je u nedjelju ujutro pogodio južnu Aziju, podigavši plimne valove visoke i do deset metara odnio je, prema posljednjim podacima, oko 23.000 ljudskih života. Najteže su stradale Indonezija, Indija i Šri Lanka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙