FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: Nema stradalih Hrvata u južnoj Aziji

ZAGREB, 26. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo vanjskihposlova preko svojih diplomatskih predstavništava u Aziji istražujeima li eventualno stradalih Hrvata u potresu i plimnim valovima kojisu pogodili južni dio toga kontinenta i zasad nema nikakvihinformacija da među žrtvama ima hrvatskih državljana, izjavio je unedjelju navečer za Hinu glasnogovornik MVP-a Dobroslav Silobrčić.
ZAGREB, 26. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova preko svojih diplomatskih predstavništava u Aziji istražuje ima li eventualno stradalih Hrvata u potresu i plimnim valovima koji su pogodili južni dio toga kontinenta i zasad nema nikakvih informacija da među žrtvama ima hrvatskih državljana, izjavio je u nedjelju navečer za Hinu glasnogovornik MVP-a Dobroslav Silobrčić.

"Od početka katastrofe je prošlo više od 15 sati i zasad nije ustanovljeno da je bilo tko od hrvatskih državljana stradao. Također, nitko se hrvatskim diplomatskim predstavništvima nije javio da traži nekoga od svojih ljudi", rekao je Silobrčić.

Hrvatska veleposlanstava u Indoneziji (koje pokriva i Tajland) te Indiji (koje pokriva i Šri Lanku) su, među ostalim, kontaktirale i lokalne bolnice i također nisu došli do nikakvih informacija o eventualno stradalim hrvatskim državljanima.

Kako je ustanovljeno, nijedna turistička skupina iz Hrvatske nije se u trenutku te prirodne katastrofe nalazila u nekom od pogođenih područja. Doduše, iz MVP-a napominju da zasad ne mogu ništa znati o eventualnim pojedinačnim, odnosno neorganiziranim odlascima u ta područja.

Najsnažniji potres u posljednjih 40 godina, koji je u nedjelju ujutro pogodio južnu Aziju, podigavši plimne valove visoke i do deset metara odnio je, prema posljednjim podacima, najmanje 10.200 ljudskih života. Najteže su stradale Indonezija, Indija i Šri Lanka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙