FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić u Sisačko-moslavačkoj županiji

SISAK, 23. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesićvečeras je, u sklopu poludnevnog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji,na druženju sa Siščanima u hotelu "Panonija" najavio da će "raditi natome da u Hrvatskom saboru prevladaju oni koji će otvarati nova radnamjesta, građanima dati posao i poboljšati životni standard".
SISAK, 23. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić večeras je, u sklopu poludnevnog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, na druženju sa Siščanima u hotelu "Panonija" najavio da će "raditi na tome da u Hrvatskom saboru prevladaju oni koji će otvarati nova radna mjesta, građanima dati posao i poboljšati životni standard".

"Moramo otvarati slobodne zone, dovoditi visoku tehnologiju i otvarati nova radna mjesta gdje će se zaposliti mladi i obrazovani ljudi koji su budućnost ove zemlje", rekao je Mesić. "Bez otvaranja radnih mjesta i uvođenja novih tehnologija ne može se riješiti nijedan problem ove zemlje - ni umirovljenika i mirovina, ni zdravstva, a ni školstva", istaknuo je Mesić.

Govoreći o svom prvom predsjedničkom mandatu, Mesić je ocijenio da je "kao predsjednik učinio puno toga". "Hrvatska je izašla iz međunarodne izolacije u kojoj je bila za vrijeme bivše HDZ-ove vlasti, profunkcionirala je kao zemlja vladavine prava", rekao je Mesić. Napomenuo je da još "ima ekscesa i takvih koji Hrvatskoj ne daju europsku legitimaciju, ali vladavina prava i funkcioniranje pravne države postaje standard". "Još ima sudskih presuda koje odudaraju od europskih standarda, ali ih više sudske instance poništavaju i dobivamo pravosuđe koje je sposobno primjenjivati europske standarde", zaključio je Mesić.

Ustvrdio je da nije "samo bitan datum otvaranja pregovora o ulasku u EU , već je bitno da se u Hrvatskoj ponašamo europski", dodavši da "moramo dobiti europske standarde, ali i zaštititi svoje interese i tek kada dostignemo standard ostalih zemalja EU-a, pristati na reciprocitet s ostalim zemljama članicama".

Apelirao je da "pregovarački tim za članstvo u EU bude kompetentan, a ne stranački podoban" te je dodao da "ako nema dovoljno kompetentnih za tu vrstu pregovora", da bismo trebali "koristiti iskustva i stručnjake zemalja koje su uspješno prošle proces prijema u članstvo EU-a".

Mesić se u sisačkom hotelu "Panonija" susreo i s izaslanstvom sisačke Udruge slijepih te je podržao inicijativu udruge da se "status slijepih osoba primjerenije i kvalitetnije riješi donošenjem novih i pravednijih zakona".

U sklopu posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji Mesić je posjetio mesnu industriju "Gavrilović" u Petrinji, u Mošćenici kod Petrinje, mjestu s najviše mina u Hrvatskoj, razgovarao je s obiteljima čiji su članovi žrtve mina. Posjetio je i obiteljsko gospodarstvo Posarić u Voloderu, koje uzgaja autohtonu pasminu konja hladnokrvnjaka, te je obišao proizvodne pogone kutinske Petrokemije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙