FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljanje projekta Instituta za informatičke inovacije

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Projekt Instituta za informatičkeinovacije bit će predstavljen sutra na konferenciji za novinare udvorcu Sveti Križ Začretje, gdje će biti i sjedište instituta.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Projekt Instituta za informatičke inovacije bit će predstavljen sutra na konferenciji za novinare u dvorcu Sveti Križ Začretje, gdje će biti i sjedište instituta.

Osnivanje Instituta za informatičke inovacije izravni je učinak nedavno održanoga Prvoga kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva, ističe se u informaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ).

Taj je projekt pokrenuo znanstvenik hrvatskoga podrijetla i trenutačno direktor primijenjene tehnologije u londonskome BBC-u Janko Mršić Floegel, koji je i vlasnik dvorca.

Institut za informatičke inovacije bit će razvojno-istraživačka ustanova koja će proučavati i proširivati uporabu informatičkih sustava. Institut namjerava surađivati u projektima i s MZOŠ-a na osnovi pojedinačno ugovorenih zadataka.

Ključni razvojno-istraživački projekti Instituta bit će iz područja telekomunikacija, mobilnih, mrežnih, multimedijskih i inteligentnih sustava, kompleksnih algoritama te osobnoga i društvenoga računarstva.

Svrha osnivanja Instituta je tržišno plasiranje tehnologije i društveno umreženih aktivnosti vezanih uz tehnologiju.

Janko Mršić Floegel uspješan je poduzetnik, a trenutačno je direktor primijenjene tehnologije u BBC Vecta - razvojnoj grani za tehnologije BBC-a (British Broadcasting Corporation).

Autor je mnogih patenta u području interaktivne televizije, mrežnih servera, geo-lokacija i mrežnih servera, a koautor je i popularnoga sustava za mobilne slikovne poruke.

Objavio je četrdesetak znanstvenih publikacija, bio je docent na sveučilištu Imperial College London gdje je i doktorirao radom "Sustavi neuronskih mreža".

(Hina) pp/xip ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙