FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šumarski institut proslavio 30 godina uspješnog rada

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Šumarski institut danas je proslavio30 godina uspješnog rada u uzgajanju, oplemenjivanju, uređivanju izaštiti šuma, sjemenarstvu, ekologiji i lovstvu.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Šumarski institut danas je proslavio 30 godina uspješnog rada u uzgajanju, oplemenjivanju, uređivanju i zaštiti šuma, sjemenarstvu, ekologiji i lovstvu.

"Budućnost Instituta je u mladosti, poletu, znanju, temeljena na iskustvu, prilagođena tržišnim uvjetima, borbi za opstanak, međunarodnoj konkurenciji", rekao je ravnatelj Šumarskog instituta, Jastrebarsko Miroslav Benko.

Šumarski institut hitno će se usmjeriti pripremanju i osnivanju timova stručnjaka i istraživača za priključenje Europskoj uniji i kandidiranju za projekte i pretpristupne fondove EU, kazao je Benko.

Rad Instituta i dalje će biti usmjeren na razvijanje znanstvenih područja i disciplina koje pridonose ugledu hrvatske znanosti u svijetu, u trendu svjetskog razvoja, kao i onih od nacionalnog interesa za gospodarski razvoj i veće sudjelovanje u međunarodnim znanstveno-istraživačkim projektima, te prilagodbi tržišnim uvjetima, rekao je Benko.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Josip Bartolčić istaknuo je da se značaj i ugled svake zemlje u svijetu, pa tako i Hrvatske, ocjenjuje na temelju utjecaja znanosti na sektor kojim se bavi kao i njihovom ulogom u globalnom razvoju društva.

"Uvjeren sam da hrvatsko šumarstvo i Šumarski institut imaju dovoljno snage i znanja da sada započete projekte i aktivnosti provede za dobrobit šumarstva i Hrvatske", istaknuo je Bartolčić.

Pomoćnik ministra kulture Branko Štulić rekao je kako vjeruje da dolaze bolji dani za Hrvatske šume i Šumarski institut, zaželjevši im više novca iz državnog proračuna.

Nazočne je pozdravio i Joso Gračan, koji je 30 godina bio ravnatelj Šumarskog instituta, najstariji umirovljenik Instituta Zvonimir Pelcer, te direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk i saborski zastupnik Željko Ledinski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙