FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božić u Zagrebu bez ozlijeđenih od pirotehnike

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - U akciji "Mir i dobro" od 13. do26. prosinca policija je oduzela više od 22 tisuće komada raznepirotehnike, a tijekom božićnih blagdana zbog uporabe pirotehnike ilivatrenog oružja na zagrebačkom području nije bilo ozlijeđenih,izvijestila je danas policija.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - U akciji "Mir i dobro" od 13. do 26. prosinca policija je oduzela više od 22 tisuće komada razne pirotehnike, a tijekom božićnih blagdana zbog uporabe pirotehnike ili vatrenog oružja na zagrebačkom području nije bilo ozlijeđenih, izvijestila je danas policija.

U vrijeme blagdana zbog korištenja pirotehnike ili oružja prijavljeno je 15 osoba, a zabilježeno je samo jedno propucavanje automobila u Velikoj Gorici.

Osim 22 tisuće komada razne pirotehnike policija je od 13. prosinca zaplijenila i tri komada oružja te 18 komada streljiva.

Najveća pojedinačna zapljena pirotehnike zabilježena je 20. prosinca, kada su u središtu Zagreba policajci od ilegalnih trgovaca oduzeli 2350 petardi II. razreda, dok je na Badnjak na improviziranom štandu u Dubravi pronađeno i zaplijenjeno 1410 petardi.

Uoči božićnih blagdana i novogodišnjeg slavlja policija već 11. godinu zaredom provodi tradicionalnu akciju "Mir i dobro" kojom želi spriječiti zlouporabu oružja i pirotehnike.

Lani je u Hrvatskoj zbog nezakonite uporabe i neopreznog rukovanja oružjem i različitim eksplozivnim sredstvima jedna osoba poginula, a 17 ih je teško ozlijeđeno. Teške ozljede uglavnom su zadobivene zbog nestručnog rukovanja pirotehnikom, samoranjavanja i ranjavanja te zbog nestručnog rukovanja oružjem i eksplozivnim sredstvima. Lakše su ozlijeđene 34 osobe, od kojih su čak 18 bila djeca mlađa od 14 godina, istaknuto je u MUP-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙