FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske.
ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Prodavači petardi morat će od danas, otkad se primjenjuje novi zakon, platiti i do četrdeset tisuća kuna kazne, odluče li se na prodaju pirotehnike maloljetnicima. Pirotehniku tako mogu kupiti samo stariji od 18 godina, dok je maloljetnici mogu koristiti samo pod nadzorom roditelja ili skrbnika, predviđeno je novim zakonom. Pirotehnika se smije prodavati do 1. siječnja.

ZAGREB - Veliki plakat s likom generala Ante Gotovine netko je u četvrtak navečer uklonio sa zadarskog bedema, a policija, kojoj su to građani dojavili, kaže da utvrđuje okolnosti toga događaja. U Gradskoj upravi neslužbeno se doznaje da zadarske vlasti nisu dale nalog za uklanjanje plakata s likom generala Gotovine. U zadarskoj Policijskoj upravi kažu kako im je dojavljeno da su plakat navodno rano jutros nakon tri sata uklonila dvojica muškaraca, ukrcala ga u kamion i odvezli ga. Plakat veličine tri puta tri metra na zadarski je bedem postavljen nedugo nakon podizanja haaške optužnice protiv generala Ante Gotovine prije otprilike tri godine.

ZAGREB - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor danas je u razgovoru s novinarima o tijeku predsjedničke kampanje rekla da joj se protukandidat i aktualni predsjednik države Stjepan Mesić nije u međuvremenu ispričao zbog, kako kaže, seksističkih izjava o njoj, niti ima najava iz njegovog stožera da bi to mogao učiniti. Na novinarski upit je li čitav slučaj nastao jer se boji sučeljavanja s Mesićem, Kosor je rekla da je to besmislica te podsjetila da je na početku kampanje otvoreno rekla da želi sučeljavanje, no sada joj je, kaže, neprihvatljivo sjesti nasuprot osobe koja ju je izvrijeđala.

ZAGREB - Najmlađi predsjednički kandidat Miroslav Rajh, predsjednik Hrvatske stranke mladih (HSM), danas je rekao da će mu jedan od glavnih ciljeva biti borba protiv korupcije i kriminala u Hrvatskoj. "Želimo pokazati da su mladi ljudi ozbiljni", rekao je Rajh na konferenciji za novinare i naglasio da mladi mogu parirati staroj gardi političara. "Ne treba nam prodavanje intelektualne magle, dosta je političkih pogrešaka koje su učinili naši lideri i vrijeme je da odu", napomenuo je Miroslav Rajh. Dodao je da je zakonska, ali i moralna obveza svih predsjedničkih kandidata da iznesu podatke o troškovima izborne promidžbe. Jadranki Kosor zamjerio je što nije znala koliko je dosad utrošeno za njenu predsjedničku kampanju. Miroslav Rajh je za predsjedničku kampanju imao na raspolaganju sedam tisuća kuna, rečeno je novinarima.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je 37-godišnjeg razbojnika koji je na ulici presretao žrtve, većinom žene i pljačkao ih uz prijetnju pištoljem. Razbojnik je uhićen nakon što je prekjučer kod Prilaza baruna Filipovića pokušao opljačkati 28-godišnjaka i njegovu djevojku. On im je prišao i s pištoljem u ruci zatražio novac i nakon što je provjerio da u novčanicima više nemaju novaca i da nemaju mobitele, pobjegao je. Kod njega je pronađen prepravljeni plinski pištolj i 120 kuna koje je opljačkao od 28-godišnjaka i njegove djevojke. Policija uhićenog razbojnika sumnjiči da je na isti način u prosincu počinio još šest razbojstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙