FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istaknuti Palestinci pozivaju na prekid nasilja nakon Arafatove smrti

RAMALLAH, 26. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Istaknuti Palestincipozvali su u nedjelju na prekid nasilja, poduprijevši tako kampanjuumjerenog Mahmuda Abasa, najizglednijeg nasljednika Jasera Arafata načelu palestinskih vlasti, koji želi obnoviti mirovne pregovore sIzraelcima.
RAMALLAH, 26. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Istaknuti Palestinci pozvali su u nedjelju na prekid nasilja, poduprijevši tako kampanju umjerenog Mahmuda Abasa, najizglednijeg nasljednika Jasera Arafata na čelu palestinskih vlasti, koji želi obnoviti mirovne pregovore s Izraelcima.

Dajući doprinos novom, krhkom valu suradnje, izraelska vlada odobrila je plan premijera Ariela Sharona o uklanjanju cestovnih blokada na okupiranim područjima, kako bi se Palestinci mogli registrirati i slobodno glasovati na predsjedničkim izborima 9. siječnja.

"Izbori su iznimno važni za uspostavu palestinskog vodstva s kojim ćemo, nadam se, ostvariti napredak u mirovnom procesu", rekao je Sharon.

Oko 560 uglednih Palestinaca, uključujući visoke dužnosnike Palestinske oslobodilačke organizacije, članove vlade i zastupnike u parlamentu, intelektualce i kulturne radnike, pozvalo je militante da prekinu napade i zatražilo demokratske reforme.

"Potvrđujemo naše pravo na otpor okupaciji, no pozivamo na prekid akcija koje mogu umanjiti međunarodnu potporu našem cilju i naškoditi vjerodostojnosti naše borbe", stoji u poruci uglednih Palestinaca objavljenoj u novinama.

Također pozivaju budućeg Arafatovog nasljednika da ne odustane od uspostave palestinske države na cijelom području pojasa Gaze i Zapadne obale, koje su Izraelci okupirali u ratu 1967. godine, od Jeruzalema kao glavnog grada te države i "poštenog rješenja" problema palestinskih izbjeglica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙