FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PALESTINCIMA POTREBNO 650 MILIJUNA USD DO LIPNJA

KAIRO, 28. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Palestinskim vlastimapotrebno je 650 milijuna dolara do lipnja, a međunarodni sastanak uOslu idućeg mjeseca pokušat će motivirati donatore za prikupljanje tihsredstava, izjavio je u nedjelju posebni izaslanik UN-a za Bliskiistok.
KAIRO, 28. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Palestinskim vlastima potrebno je 650 milijuna dolara do lipnja, a međunarodni sastanak u Oslu idućeg mjeseca pokušat će motivirati donatore za prikupljanje tih sredstava, izjavio je u nedjelju posebni izaslanik UN-a za Bliski istok.

Terje Roed-Larsen, posebni izaslanik glavnoga tajnika UN-a Kofija Annana, rekao je da će donatorski sastanak 7. i 8. prosinca biti simbolično važan jer će prvi put ove godine okupiti Izraelce i Palestince.

"No, bit će važan i jer je Palestinskoj vlasti prijeko potrebna pomoć", rekao je Roed-Larsen na tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s egipatskim predsjednikm Hosnijem Mubarakom. "Trebat će im oko 650 milijuna prije lipnja iduće godine", dodao je.

Palestinska vlast je u teškoj financijskoj krizi jer su godine nasilja paralizirale palestinsko gospodarstvo i stoga se porezima ne puni proračun palestinske samouprave.

S Mubarakom su u nedjelju u Kairu razgovarali i palestinski premijer Ahmed Korei i šef PLO-a Mahmud Abas, zasad naizgledniji nasljednik Jasera Arafata. Razgovaralo se o organizaciji palestinskih predsjedničkih izbora 9. siječnja i bliskoistočnom mirovnom procesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙