FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački specijalci spriječili atentat na Allawija

BERLIN, 3. prosinca 2004. (Hina) - Pripadnici njemačke specijalnepolicije spriječili su u petak ujutro u posljednji trenutak planiraniatentat na predsjednika prijelazne iračke vlade Ijada Allawija, javljadnevnik "Der Tagespiegel" na svojim internet stranicama pozivajući sena izvore bliske državnom odvjetništvu.
BERLIN, 3. prosinca 2004. (Hina) - Pripadnici njemačke specijalne policije spriječili su u petak ujutro u posljednji trenutak planirani atentat na predsjednika prijelazne iračke vlade Ijada Allawija, javlja dnevnik "Der Tagespiegel" na svojim internet stranicama pozivajući se na izvore bliske državnom odvjetništvu.

Glavni državni odvjetnik Kay Nehm potvrdio je da su tijekom jutra diljem Njemačke izvršene racije uperene protiv pripadnika irače terorističke grupe Anwar el Islam. Tom su prilikom u Berlinu, Stuttgartu i Augsburgu uhićena i trojica Iračana koji će u subotu biti privedena istražnom sucu. Nehm je odbio predočiti detalje zbog toga jer je "akcija još uvijek u tijeku".

Organizacija Anwar el Islam je odgovorna za mnogobrojne napade u Iraku, a njezini pripadnici u Njemačkoj se već dulje vrijeme, kako je priopćeno, nalaze pod nadzorom državnog odvjetništva.

Ijad Allawi bi se tijekom dana trebao susresti s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom. Allawi od svojim domaćina očekuje pojačani angažman u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙