FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utvrđena prisutnost otrovnog spoja karbofurana u tijelima supova

RIJEKA, 24. prosinca 2004. (Hina) - Glasnogovornica primorsko-goranskePolicijske uprave Mirjana Kulaš izvijestila je da je Centar zakriminalistička vještačenja "Ivana Vučetića" u Zagrebu utvrdio da je utkivu uginulih bjeloglavih supova s Raba prisutan otrovni kemijskispoj karbofuran koji se nalazi u većini pesticida dostupnih uslobodnoj prodaji u poljoprivrednim ljekarnama.
RIJEKA, 24. prosinca 2004. (Hina) - Glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Mirjana Kulaš izvijestila je da je Centar za kriminalistička vještačenja "Ivana Vučetića" u Zagrebu utvrdio da je u tkivu uginulih bjeloglavih supova s Raba prisutan otrovni kemijski spoj karbofuran koji se nalazi u većini pesticida dostupnih u slobodnoj prodaji u poljoprivrednim ljekarnama.

Kulaš je rekla da su nakon otkrivanja tog otrova u uzorcima tkiva supova pojačani policijski izvidi.

Izvijestila je da je jučer policija državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu protiv nepoznata počinitelja zbog sumnje da je počinio teško kažnjivo djelo onečišćenja okoliša.

Navela je da je pri PU-u utemeljen poseban tim koji će u koordinaciji s državnim odvjetništvom nastojati razotkriti to, kako je navela, do sada najteže kažnjivo djelo takve vrste.

Od trovanja na rtu Sorinju na otoku Rabu uginulo je ukupno 17 supova, a uz mrtve supove pronađena su i dva uginula orla i jedna strvina ovce.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙