FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Tomac kritizira političare i intelektualce u Hrvatskoj zbog nebrige za Hrvate u BiH

MOSTAR, 10. prosinca 2004. (Hina) - Bivši dopredsjednik hrvatske Vladei saborski zastupnik Zdravko Tomac u razgovoru za mostarski tjednik"Danas" optužio je političare i intelektualce u Hrvatskoj da se nezauzimaju za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH.
MOSTAR, 10. prosinca 2004. (Hina) - Bivši dopredsjednik hrvatske Vlade i saborski zastupnik Zdravko Tomac u razgovoru za mostarski tjednik "Danas" optužio je političare i intelektualce u Hrvatskoj da se ne zauzimaju za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH.

"Nejasno mi je zašto hrvatski političari i intelektualci u Hrvatskoj šute i zašto se mire s tom situacijom koja ide u pravcu da u BiH postoje dva entiteta, jedan pod dominacijom Srba, a drugi pod dominacijom Bošnjaka", izjavio je Tomac u intervjuu najnovijem broju mostarskog tjednika na hrvatskom jeziku "Danas", čije je izlaženje nakon trogodišnje stanke nedavno obnovljeno.

Na novinarski upit hoće li predstojeće ustavne promjene još više pogoršati položaj Hrvata u BiH Tomac je odgovorio da se to može dogoditi. "Zavisi hoće li hrvatska država, pozicija i opozicija, hrvatski intelektualci i hrvatski narod shvatiti da moraju obraniti ravnopravnost Hrvata u BiH. Ako tamo nestane Hrvata, ako prestanu biti ravnopravan narod, ugrozit će i hrvatsku državu i hrvatski narod u cjelini", rekao je Tomac.

Tomac je također kazao da su za vrijeme vlasti Koalicije u Hrvatskoj (lijevog centra predvođenog SDP-om) Stjepan Mesić i Vesna Pusić, kako se izrazio, "nametnuli mišljenje da ih se sudbina Hrvata u BiH ne tiče". Po Tomčevim riječima Ivica Račan, Zlatko Tomčić i Tonino Picula su se zalagali za pomoć Hrvatima u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙