FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor u Istri i Rijeci

PULA/RIJEKA,22. prosinca 2004.(Hina) - Predsjednička kandidatkinjaHDZ-a Jadranka Kosor tijekom današnjeg posjeta Puli na novinarskopitanje koliko će afere Žužul i POA štetiti njezinoj kampanji,odgovorila je kako joj sigurno neće osobito pomoći, međutim da je njezina kampanja afirmativna s isticanjem pregleda dosadašnjihrezultata rada i poteza s kojima će nastaviti i kao predsjednicaHrvatske.
PULA/RIJEKA,22. prosinca 2004.(Hina) - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor tijekom današnjeg posjeta Puli na novinarsko pitanje koliko će afere Žužul i POA štetiti njezinoj kampanji, odgovorila je kako joj sigurno neće osobito pomoći, međutim da je njezina kampanja afirmativna s isticanjem pregleda dosadašnjih rezultata rada i poteza s kojima će nastaviti i kao predsjednica Hrvatske.

Osvrćući se na prioritetne poteze koje kani povući kao predsjednica Hrvatske, istaknula je raskidanje ugovora o projektu Družbe Adrije, ubrzanje procesa napuštanja vojarni u gradovima, suprotstavljanje prodaji hrvatske zemlje, poglavito otoka. Zauzet će se za ravnomjerni razvoj svih dijelova Hrvatske te raspisivanje referenduma o pobačaju što je, smatra, postala ispolitizirana tema.

Kosor se u Puli susrela s gradonačelnikom Lucianom Delbiancom i županon Ivanom Jakovčićem s kojim je razgovarala uz kavu.

Tijekom posjeta Istarskoj županiji Kosor se u Umagu sastala i s izaslanstvom istarskih ribara predvođenim predsjednikom Ceha ribara Istarske županije Željkom Majdenićem koji ju je upoznao s problemima s kojima se susreću ribari kao i s provokacijama slovenskih ribara u Savudrijskoj vali.

"Kada postanem predsjednica države, bit ću oštra kada je u pitanju granica u Savudrijskoj vali jer smatram da se čvrsto treba pridržavati odluka Badinterove komisije. Od toga nema odstupanja", zaključila je Jadranka Kosor osudivši sporazum Račan-Drnovšek.

Dodala je da će se zauzeti i za sniženje cijena plavog dizela.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor i na večerašnjem je predizbornom skupu u Rijeci istaknula da će prva njezina aktivnost kao predsjednice biti upućivanje zahtjeva Vladi da se raskine sporazum za projekt Družbe Adrije jer smatra da je taj sporazum štetan za Hrvatsku i njezino more.

Rekla je da neće dopustiti odlazak hrvatskih mladića bilo kamo gdje je opasno i gdje se gine, pa tako ni u Irak.

Najavila je da će kao predsjednica zastupati sve uvrijeđene i marginalizirane, prije svih hrvatske branitelje te da će progovoriti uime žena i obitelji tražeći jednako plaćanje rada ženama i ne dopuštajući ponižavanje i vrijeđanje žena.

Kosor je, uz ostalo, istaknula da neće zaboraviti zasluge prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙