FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska u istočnoj Europi najpouzdanije tržište nekretnina

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Mogućnost kupnje kuće za odmor pocijeni rabljenog automobila zvuči predobro da bi bilo istinita, što bise pokazati točnim, piše londonski The Daily Telegraph u članku otržištu kuća za odmor u Europi izdvajajući Hrvatsku kao najpouzdanijuzemlju za kupnju kuća za odmor u istočnoj Europi.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Mogućnost kupnje kuće za odmor po cijeni rabljenog automobila zvuči predobro da bi bilo istinita, što bi se pokazati točnim, piše londonski The Daily Telegraph u članku o tržištu kuća za odmor u Europi izdvajajući Hrvatsku kao najpouzdaniju zemlju za kupnju kuća za odmor u istočnoj Europi.

Kupci kuća koji se odvaže krenuti u neke nepoznatije zemlje Europe mogli bi se razočarati, upozorava list. Ako iz Velike Britanije postoji samo jedan let tjedno, stanje infrastrukture je gotovo katastrofalno a jedini jezici koji se govore su mađarski ili bugarski, platiti nešto više u etabliranijim odredištima mogla bi biti razumnija opcija, piše list. U članku se preporučuju nekretnine u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj.

U Hrvatskoj sve više stranaca kupuje nekretnine privučeni i perspektivom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji 2007. godine, piše list. Hrvatska se smatra najpouzdanijim tržištem kuća za odmor u istočnoj Europi, među mnogim atrakcijama su njene plaže i gradovi venecijanske arhitekture, a engleski je raširen u turističkim područjima, piše list no upozorava kako jezična barijera može biti frustrirajuća na drugim područjima, te da su cijene visoke u usporedbi s drugim istočnoeuropskim zemljama. Cijene nekretnina u Hrvatskoj "spektakularno" rastu, oko 40 posto u 2003. godini, te da kupci moraju brzo djelovati, napominje se u članku.

Premda ima mnogo letova iz Velike Britanije za Hrvatsku, upozorava se u članku, prometna veza s otocima je loša, za kupnju nekretnina potrebno je osnovati tvrtku u Hrvatskoj ili čekati odobrenje ministarstva vanjskih poslova i do godine dana. Postoji i rizik političke nestabilnosti, upozorava Daily Telegraph.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙