FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Savjeti britanskim kupcima nekretnina u Hrvatskoj

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Britanski kupci nekretnina na novimtržištima istočne Europe mogu naići na povoljne prilike no trebali bibiti oprezni i tražiti stručni savjet, piše londonski Daily Telegraphupozoravajući na pravne teškoće i prijevare na koje bi mogli naićiBritanci pri kupnji nekretnina u Bugarskoj, Hrvatskoj, Turskoj iSlovačkoj.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Britanski kupci nekretnina na novim tržištima istočne Europe mogu naići na povoljne prilike no trebali bi biti oprezni i tražiti stručni savjet, piše londonski Daily Telegraph upozoravajući na pravne teškoće i prijevare na koje bi mogli naići Britanci pri kupnji nekretnina u Bugarskoj, Hrvatskoj, Turskoj i Slovačkoj.

Procjenjuje se da bi za kupnju nekretnina na novim tržištima istočne i jugoistočne Europe moglo biti zainteresirano oko 15.000 Britanaca, navodi list no upozorava kako postoje priče koje navode na oprez, poput onih o "bugarskim agencijama za promet nekretnina koje vode ruski mafijaši i nezakonito prodanim zemljištima u vlasništvu Srba u Hrvatskoj".

"Premda se može dičiti jednom od najboljih obala Sredozemlja, Hrvatska još uvijek pati od posljedica rata", piše list i dodaje kako se i u najekskluzivnijim područjima mogu naći vile okružene ruševinama kuća koje su nekada bile u vlasništvu Srba. Hrvati sada neke do tih nekretnina pokušavaju prodati strancima no postoji opasnost da bi se srpski vlasnici mogli jednom vratiti i zatražiti povrat svoje imovine, upozorava list.

"Nitko ne zna koliko je pitanje raseljenih osoba veliko. A niti jedna strana banka neće posuditi novac ne-Hrvatima za kupnju nekretnina. To je stvaran rizik, a ne samo priča, a stranci bi iz bilo kakvih budućih sporova vjerojatno izvukli kraći kraj", kaže listu Neil Lewis, britanski stručnjak za nekretnine.

List napominje i kako britanski kupci u Hrvatskoj trebaju obratiti pozornost na nekretnine koje su vlasništvu više osoba među kojima neke nisu dostupne jer bez pristanka svih vlasnika kupnja može biti sporna. Pored toga, dodaje se još u članku, u Hrvatskoj treba obratiti pozornost na izračun stambene površine jer se, kako kaže jedan britanski kupac, "svaka beskorisna niša i rupa uključuje u zbroj četvornih metara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙