FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tony Blair se zauzima za suradnju između SAD-a i Europe

PARIZ, 12. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blairzaložio se u nedjelju u francuskom tisku za suradnju izmeđuSjedinjenih Država i Europe.
PARIZ, 12. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair založio se u nedjelju u francuskom tisku za suradnju između Sjedinjenih Država i Europe.

"Nije razumno ni mudro od Europe da se ruga razlozima Amerike i da ismijava njezino političko čelništvo", ocijenio je Blair u pariškom Journal de Dimanche.

Ipak je napomenuo da se "američka politika mijenja" i da "Europa i Amerika sve više shvaćaju da trajnu sigurnost ne može jamčiti konvencionalno oružje, već promicanje demokracije".

Blair je zaključio da Europa i Amerika "ukoliko ne budu surađivale neće moći riješiti nijedan problem, a napose pitanje Balkana, Bliskog istoka, međunarodne trgovine, Afrike, klimatskih promjena i jačanja kineske gospodarske moći".

Na koncu je istaknuo da Velika Britanija "ima jedinstvenu ulogu spone" između Europe i Amerike i da će ona i u buduće biti "neumorna zagovornica snažnih veza između jedne i druge".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙