FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska djeca počinju piti alkohol s 12 godina

AMSTERDAM, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Više od 80 postonizozemske djece u dobi od devet do 15 godina izjavilo je da jeprobalo alkohol, a prosječna dob početka pijenja alkohola je 12godina, pokazali su rezultati istraživanja provedeni u toj zemlji.
AMSTERDAM, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Više od 80 posto nizozemske djece u dobi od devet do 15 godina izjavilo je da je probalo alkohol, a prosječna dob početka pijenja alkohola je 12 godina, pokazali su rezultati istraživanja provedeni u toj zemlji.

Tinejdžerska internetska stranica Kaboem objavila da je u istraživanju sudjelovalo 2.500 djece te da je 40 posto izjavilo da je prvo piće popilo s roditeljima.

Oko 68 posto nizozemskih 15-godišnjaka priznalo je da pije alkohol često, a trećina ispitanika je kazala da, kada piju, popiju dovoljno da budu pijani.

Kao u većini ostalih zemalja dječaci piju češće nego djevojčice, pokazali su rezultati istraživanja. Četrdeset posto 15-godišnjaka izjavilo je da se opilo barem jednom.

Projekt Europskog školskog istraživanja o alkoholu i korištenju droga, koje je objavljeno početkom prosinca, pokazalo je da nizozemska djeca piju češće nego li njihovi vršnjaci u ostalim europskim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙