FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski premijer u dvodnevnom posjetu Siriji

DAMASK, 22. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Turski premijer Recep TayipErdogan doputovao je u srijedu u dvodnevni posjet Siriji radikonsolidacije bilateralnih odnosa i razgovor o temama od zajedničkoginteresa.
DAMASK, 22. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Turski premijer Recep Tayip Erdogan doputovao je u srijedu u dvodnevni posjet Siriji radi konsolidacije bilateralnih odnosa i razgovor o temama od zajedničkog interesa.

S Erdoganom je doputovalo izaslanstvo vodećih turskih gospodarskih stručnjaka i poslovnih ljudi, koje je u zračnoj luci dočekao sirijski premijer Mohamad Naji Otari.

Erdogan bi se tijekom dana trebao sastati s predsjednikom Bsharom Assadom. U središtu njihova sastanka bit će potpisivanje trgovinskog sporazuma.

Turski izvori u Damasku tvrde da bi Erdogan tijekom posjeta Siriji trebao predložiti uspostavljanje sporazuma o poticanju gospodarske suradnje između četiriju zemalja - Turske, Sirije, Libanona i Irana.

Jedna od važnih tema razgovora bit će izrada zajedničkog projekta o brani u blizini turske pokrajine Hatay, koja je u prošlosti bila uzrokom prepirki između dviju strana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙