FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uvjeti za pregovore s Izraelom Siriji neprihvatljivi

DAMASK, 2. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sirijski ministar vanjskihposlova Faruk al-Sharah u četvrtak je izjavio da je "neprihvatljivo"da izraelski premijer Ariel Sharon postavlja uvjete za obnovu mirovnihpregovora između dvije zemlje.
DAMASK, 2. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sirijski ministar vanjskih poslova Faruk al-Sharah u četvrtak je izjavio da je "neprihvatljivo" da izraelski premijer Ariel Sharon postavlja uvjete za obnovu mirovnih pregovora između dvije zemlje.

"Mi smo za obnovu pregovora s Izraelom bez uvjeta. Utvrdio sam da je izraelski premijer postavio uvjete. To je neprihvatljivo", kazao je al-Sharah na konferenciji za novinare koju je održao sa svojim jordanskim kolegom Hanijem Moulkijem.

"Izrael ne smije postavljati preduvjete za obnovu pregovora", dodao je.

Al-Sharah je reagirao na prijedlog izraelskog premijera koji je ranije u Tel Avivu kazao da je spreman sastati se sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Asadom "pod određenim uvjetima".

Sharon je rekao da se protivi pregovorima sa Sirijom dok ta zemlja pruža utočište palestinskim militantnim skupinama u Damasku. "Ne bih podupro ulazak u pregovore sa Sirijom dok su sve terorističke skupine tamo", kazao je Sharon aludirajući na palestinske militante koji u Damasku imaju svoje urede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙