FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan želi produženje mandata promatrača na Bliskom istoku

WASHINGTON/NEW YORK,7. prosinca 2004.(Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan predložio je u utorak Vijeću sigurnosti da za joššest mjeseci produži mandat promatračkih snaga UN-a između Sirije iIzraela (UNDOF) navodeći kako je stanje na Bliskom istoku i dalje vrlonapeto i da će vjerojatno i ostati tako.
WASHINGTON/NEW YORK,7. prosinca 2004.(Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan predložio je u utorak Vijeću sigurnosti da za još šest mjeseci produži mandat promatračkih snaga UN-a između Sirije i Izraela (UNDOF) navodeći kako je stanje na Bliskom istoku i dalje vrlo napeto i da će vjerojatno i ostati tako.

"Pod vladajućim okolnostima smatram da je bitan nastavak nazočnosti UNDOF-a na tom području", rekao je Annan u izvješću Vijeću sigurnosti preporučivši da se mandat UNDOF-a produži za daljnjih šest mjeseci, do 30. lipnja 2005. On je kazao kako su i Sirija i Izrael već za to dali suglasnost.

Annan je pozvao zemlje članice UN-a da u cijelosti uplate doprinos za UNDOF za što sada duguju 19,9 milijuna dolara.

UNDOF je uspostavljen u svibnju 1974. kako bi nadzirao prekid vatre između Izraela i Sirije na Golanskoj visoravni. Trenutno ga čini 1.039 vojnika iz Austrije, Kanade, Nepala, Poljske i Slovačke, a pomaže im 77 vojnih promatrača UN-ove organizacije za nadgledanje vojnih snaga.

Vijeće sigurnosti će u petak započeti razmatranje produženja mandata UNDOF-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙