FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar kulture uručio odličje Vojinu Periću

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićuručio je danas Vojinu Periću, voditelju Dramskog studija slijepih,odličje Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića kojim ga jeodlikovao Predsjednik Republike za izuzetne zasluge u kulturi.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić uručio je danas Vojinu Periću, voditelju Dramskog studija slijepih, odličje Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića kojim ga je odlikovao Predsjednik Republike za izuzetne zasluge u kulturi.

Ministar Biškupić u toj je prigodi podsjetio na dugogodišnji rad Vojina Perića u Dramskom studiju slijepih, poželjevši mu da ustraje u radu na dobrobiti hrvatske kulture.

Vojin Perić zahvalio je predsjedniku Mesiću na odličju, a posebno ministru kulture koji je prvi prepoznao važnost Dramskog studija slijepih, koje to Ministarstvo pomaže novčano.

Ministarstvo kulture darovalo je danas Dramskom savezu slijepih kombi, za koji je ključeve ministar danas predao Periću.

Perić se u 20-godišnjem djelovanju u kazalištu okušao u različitim poslovima - glumio je, slagao recitale (recital duhovne hrvatske poezije), pisao i piše dramske tekstove i pjesme i asistent je režije. Posebno podupire odnosno nastoji uključiti slijepe osobe u umjetnički život, napose u dramsko područje.

Organizirao je Prvi međunarodni festival slijepih i slabovidnih BIT-Blindt In Theatre (Slijepi u teatru) 1999.

Dramski studij slijepih i slabovidnih vodi od 1998., član je Hrvatskog saveza slijepih i saborskog Odbora za pitanja invalida.

(Hina) xatod ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙