FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić na konferenciji u Poljskoj

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski ministar kulture BožoBiškupić boravio je danas na konferenciji o kulturnoj suradnji uWroclawu, na kojoj se okupilo pedesetak izaslanstava članica VijećaEurope, predstavnika UNESCO-a, Europskog foruma mladih, Europskekulturne fondacije i brojnih stručnjaka, priopćeno je iz Ministarstvakulture.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić boravio je danas na konferenciji o kulturnoj suradnji u Wroclawu, na kojoj se okupilo pedesetak izaslanstava članica Vijeća Europe, predstavnika UNESCO-a, Europskog foruma mladih, Europske kulturne fondacije i brojnih stručnjaka, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Ministar Biškupić zauzeo se za proširenje "paradigme stvaranja jedinstva u različitosti" i izvan granica Europske unije.

Predložio je pokretanja projekta/fonda za poticanje prevođenja književnih djela koji bi bio otvoren zemljama koje ne mogu sudjelovati u fondovima Europske unije.

Taj projekt/fond bio bi doprinos širenju kulturne raznolikosti diljem Europe, kazao je ministar Biškupić.

Za boravka u Poljskoj hrvatski ministar kulture održao je bilateralni sastanak s poljskim ministrom kulture Waldemarom Dabrowskim, na kojem su dogovorili potpisivanje programa kulturne suradnje između Hrvatske i Poljske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙