FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska plivačica prodala olimpijsko odličje

VARŠAVA, 20. prosinca (Hina/STA) - Poljska plivačica OtyliaJedrzejczak (21) prodala je zlatnu olimpijsku medalju kako bi pomogladjeci koja boluju od leukemije.
VARŠAVA, 20. prosinca (Hina/STA) - Poljska plivačica Otylia Jedrzejczak (21) prodala je zlatnu olimpijsku medalju kako bi pomogla djeci koja boluju od leukemije.

Poljakinja je na Olimpijskim igrama u Ateni osvojila zlatnu medalju na 200 metara delfin, a odličje je prodala na humanitarnoj aukciji za 65.000 eura Medicinskom fakultetu iz Vroclava.

Otylia Jedrzejczak se odlučila na ovaj potez nakon što je uoči odlaska na OI u Atenu pročitala knjigu o dječaku, koji je preminuo od te bolesti.

"Tada sam obećala samoj sebi da ću ako osvojim zlatnu medalju pokloniti je za djecu koja boluju od leukemije," kazala je mlada poljska plivačica, koja je u Ateni osvojila i srebrne medalje na 400 metara slobodno i 100 delfin.

Da ne ostane bez uspomene na dosadašnji najveći uspjeh u karijeri pobrinula se Poljska državna zaklada koja je načinila kopiju zlatne medalje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙