FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Apatin i odmaralište u Vodicama

SUBOTICA, 21. prosinca 2004. (Hina) - Živorad Smiljanić, predsjednikSkupštine općine Apatin protivi se jučerašnjem vraćanju 38 skulpturakoloniji "Petar Smajić" u Ernestinovu, piše novosadski "Građanskilist" za koji je Smiljanić izjavio da je Hrvatska morala vratitiodmaralište u Vodicama koje je nekada pripadalo općini Apatin.
SUBOTICA, 21. prosinca 2004. (Hina) - Živorad Smiljanić, predsjednik Skupštine općine Apatin protivi se jučerašnjem vraćanju 38 skulptura koloniji "Petar Smajić" u Ernestinovu, piše novosadski "Građanski list" za koji je Smiljanić izjavio da je Hrvatska morala vratiti odmaralište u Vodicama koje je nekada pripadalo općini Apatin.

Smiljanić, član Socijalističke partije Srbije, za list je rekao da su Dom zdravlja i Banja Junaković kod Apatina, u čijem su dvorištu čuvane skulpture, u Vodicama imali odmaralište koje je Hrvatska "otela" i prodala jednom privatniku. "Ja sam lijepo rekao - ne dam ništa dok nam se to ne vrati, ali uzalud kad su ovi naši uslužni sve to već dogovorili", izjavio je Smiljanić za list.

"Ovo što je navodno njihovo ne bi više ni postojalo da to mi nismo sačuvali - sve bi bilo spaljeno jer su se neki vojnici htjeli grijati na to", rekao je Smiljanić. Smiljanić dodaje i da je tražio da mu: "Hrvati daju spisak i dokaz da su to njihove skulpture, ali opet ništa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙