FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "DANAS" O SLUČAJU TROJE STUDENATA

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Beogradski "Danas" u tekstu podnaslovom "Što će četnici i ustaše u 21. stoljeću" objavljuje reakcijena slučaj troje beogradskih studenta koji su se na središnjemzagrebačkom trgu fotografirali sa slikom četničkog vođe DražeMihailovića, te konstatira da su "reakcije oprečne" i ističe da su"Koštunica i Sanader opredijeljeni za nastavak suradnje".
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Beogradski "Danas" u tekstu pod naslovom "Što će četnici i ustaše u 21. stoljeću" objavljuje reakcije na slučaj troje beogradskih studenta koji su se na središnjem zagrebačkom trgu fotografirali sa slikom četničkog vođe Draže Mihailovića, te konstatira da su "reakcije oprečne" i ističe da su "Koštunica i Sanader opredijeljeni za nastavak suradnje".

"Možda su neki mladi ljudi zaista mislili da je štos slikati se s Dražom usred Zagreba, ali se onda mora računati s time da 'duhovitost' te vrste nosi i određene rizike, kao što je bliski kontakt s isprovociranim domaćinima i posjet prekršajnom sucu. Što se, pak, ozbiljne javnosti i dužnosnika iz SCG tiče, njihova solidarnost sa "žrtvama" hrvatske antičetničke represije nije prihvatljiva. Na mikro razini ovdje se ponavlja sindrom "ničim izazvanih sankcija". Neće biti da u paradiranju s četničkim simbolima po Zagrebu nema baš ničega. Tvrdoglava uvjerenost da smo mi u pravu i da nam to pravo drugi moraju priznati, koštala je ovu zemlju teških sankcija od kojih se do danas nije oporavila", ističe se u redakcijskom komentaru lista "Danas".

"Dokazivati srpstvo, pa još četničke provencijencije, na proputovanju kroz Zagreb je glupost s kojom se nema šta solidarizirati. Kazna zagrebačkog suca za prekršaje, za koju mnogi misle da je prestroga, ne potire taj utisak", zaključuje se u redakcijskom komentaru "Danasa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙