FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader u Aluminijskom kombinatu

MOSTAR, 20. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski premijer na kraju posjetaMostaru boravio je u Aluminijskom kombinatu gdje je o poslovnojsuradnji tog poduzeća s tvrtkama iz Hrvatske razgovaralo s direktoromMijom Brajkovićem. Tvornica Lakih metala (TLM) iz Šibenika vlasnik je12 posto dionica Aluminijskog kombinata Mostar, a hrvatska vlada jenakon rata pomogla obnovu proizvodnje u ovom mostarskom poduzeću.
MOSTAR, 20. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski premijer na kraju posjeta Mostaru boravio je u Aluminijskom kombinatu gdje je o poslovnoj suradnji tog poduzeća s tvrtkama iz Hrvatske razgovaralo s direktorom Mijom Brajkovićem. Tvornica Lakih metala (TLM) iz Šibenika vlasnik je 12 posto dionica Aluminijskog kombinata Mostar, a hrvatska vlada je nakon rata pomogla obnovu proizvodnje u ovom mostarskom poduzeću.

Sanader je rekao da RH želi stabilan Aluminijski kombinat bez "političkih igara". Aludirao je na opetovane zahtjeve pojedinih bošnjačkih dužnosnika i dijela sarajevskih medija da se ponovno obavi revizija vlasničke strukture Aluminijskog kombinata Mostar.

Proteklih godina od pokroviteljstvom međunarodne zajednice obavljeno je više revizija dokapitalizacije Aluminijskog kombinata pri čemu je utvrđeno da nije bilo nezakonitosti u vlasničkoj pretvorbi tvrtke. Sanader je najavio da će o Aluminijskom kombinatu Mostar razgovarati i s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem.

Brajković je rekao da će Aluminijski kombinat Mostar završiti godinu s ostvarenim izvozom u vrijednosti od 200 milijuna dolara od čega je više od 60 milijuna dolara izvoz u TLM Šibenik. Brajković je dodao da je sa Sanaderom razgovarao o razvoju mostarskog Aluminijskog kombinata jer to poduzeće ne može u cijelosti zadovoljiti potrebe TLM-a Šibenik koji namjerava udvostručiti svoju proizvodnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙