FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor jedini ponuđač za dionice Belja i PIK-a Vrbovec

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Koncern Agrokor jedini je Hrvatskomfondu za privatizaciju (HFP) dostavio ponude za kupnju 52,21 postodionica Belja d.d. iz Darde za jednu kunu, te 99,76 posto dionicaPIK-a Vrbovec d.d. po cijeni od milijun kuna, koje su danas javnootvorene u HFP-u.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Koncern Agrokor jedini je Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) dostavio ponude za kupnju 52,21 posto dionica Belja d.d. iz Darde za jednu kunu, te 99,76 posto dionica PIK-a Vrbovec d.d. po cijeni od milijun kuna, koje su danas javno otvorene u HFP-u.

Za 6.348.635 dionica PIK-a Vrbovec, čija je nominalna vrijednost veća od 634,8 milijuna kuna, Agrokor je, sukladno natječaju, ponudio milijun kuna te je prihvatio uvjet zadržavanja svih zaposlenika u roku od 3 godine.

Plan ulaganja priložen ponudi predviđa investiciju od 60 milijuna kuna u razdoblju četiri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora, i to iz investicijskih kredita na teret PIK-a te iz tekućeg poslovanja PIK-a Vrbovec.

U ponudi se navodi kako Agrokor prihvaća obvezu namirenja obveza PIK-a Vrbovec prema državnim vjerovnicima u iznosu do 40 milijuna kuna te predlaže otpis ostatka obveza. Ujedno, prihvaćaju namirenje obveza prema radnicima, i to u roku koji se dogovori s predstavnicima zaposlenika.

Prema riječima predsjednika Uprave PIK-a Vrbovec Vladimira Begovića, na kraju listopada obveze PIK-a Vrbovec prema državi iznosile su 441 milijun kuna, dok su obveze prema zaposlenicima i dobavljačima posve namirene.

Agrokor je za 2.879.663 dionica Belja, čija nominalna vrijednost premašuje 287,9 milijuna kuna, ponudio oglašenu cijenu od jedne kune, a ponudom se prihvaća i obveza dokapitalizacije Belja u razdoblju od dvije godine, i to u iznosu od 270 milijuna kuna.

U prvoj godini nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora Agrokor bi Belje dokapitalizirao sa 120 milijuna kuna, a u drugoj godini sa 100 milijuna kuna.

U razdoblju od pet godina Agrokor nudi ukupno ulaganje od 425 milijuna kuna, od kojih će 270 milijuna kuna za dokapitalizaciju osigurati iz vlastitih sredstava, a ostatak iz investicijskih kredita na teret Belja te iz tekućeg poslovanja Belja.

Također, prihvaćaju i obvezu namire svih državnih obveza uz diskont od 99,99 posto, kao i svih obveza prema zaposlenicima.

Prema procjenama za ovu godinu, ukupne dugoročne obveze Belja iznosit će oko 178 milijuna kuna, a kratkoročne oko 361 milijun kuna, no u HFP-u nisu iznijeli koliko se od tih obveza odnosi na državne vjerovnike, a koliko na zaposlenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙