FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Podobnik: Cjelovitost Piranskog zaljeva ključna za opstanak Janšine vlade

LJUBLJANA,20. prosinca(Hina) - Nekadašnji potpredsjednik slovenskevlade Marjan Podobnik u razgovoru za ljubljanski "Dnevnik" ocjenjujeda bi sadašnja vlada premijera Janeza Janše mogla ostati na vlasti dvamandata ako ne napravi neku ključnu pogrešku poput rasprodaje državneimovine strancima ili podjele Piranskog zaljeva.
LJUBLJANA,20. prosinca(Hina) - Nekadašnji potpredsjednik slovenske vlade Marjan Podobnik u razgovoru za ljubljanski "Dnevnik" ocjenjuje da bi sadašnja vlada premijera Janeza Janše mogla ostati na vlasti dva mandata ako ne napravi neku ključnu pogrešku poput rasprodaje državne imovine strancima ili podjele Piranskog zaljeva.

"Odnos prema privatizaciji, te cjelovitost Piranskog zaljeva sa slobodnim pristupom Slovenije otvorenom moru ključne su točke u kojima ne bi trebalo napraviti greške", rekao je Podobnik u razgovoru za ljubljanski list "Dnevnik" od ponedjeljka.

Na pitanje da li su to točke zbog kojih bi Slovenska pučka stranka (SLS) koju vodi njegov brat Janez Podobnik mogla istupiti iz sadašnje vlade, rekao je da se radi o pitanjima od dugoročne važnosti, te da je formula uspješnih višestranačkih koalicija da u njima mora biti najzadovoljniji član koji predstavlja "najslabiju kariku".

"Tu se ne smiju napraviti prenagljeni i premalo promišljeni potezi. Uvjeren sam da će SLS biti čvrsti član koalicije", rekao je Podobnik, dodajući da se sa sadašnjim predsjednikom vlade Janezom Janšom posljednji put vidio nešto prije izbora održanih 3. listopada, a kasnije ne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙