FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Slovenija tranzitna država za oružje iz Hrvatske

LJUBLJANA,13. prosinca(Hina) - Slovenija nije samo tranzitna država zaprijevoz droge "balkanskom rutom", o čemu svjedoči nedavna zapljenaheroina u ljubljanskom trgovačkom centru BTC, nego i za prebacivanjeoružja, navodi u svom broju od ponedjeljka ljubljanski tjednik"Mladina" koji tvrdnju dovodi u vezu s nedavnim ubojstvom nizozemskogredatelja Thea Van Gogha koji je po nekim tvrdnjama ubijen pištoljemhrvatske izrade.
LJUBLJANA,13. prosinca(Hina) - Slovenija nije samo tranzitna država za prijevoz droge "balkanskom rutom", o čemu svjedoči nedavna zapljena heroina u ljubljanskom trgovačkom centru BTC, nego i za prebacivanje oružja, navodi u svom broju od ponedjeljka ljubljanski tjednik "Mladina" koji tvrdnju dovodi u vezu s nedavnim ubojstvom nizozemskog redatelja Thea Van Gogha koji je po nekim tvrdnjama ubijen pištoljem hrvatske izrade.

"Preko Slovenije u tranzitu ide i terorističko oružje kratke cijevi. Šengenska granica prema Hrvatskoj i dalje je vrlo propusna. Navodno je i oružje kojim je marokanski ekstremist u Nizozemskoj ubio Van Gogha hrvatskog podrijetla i preko Slovenije je prokrijumčareno u zapadnu Europu", navodi ljubljanski tjednik koji se osvrće na proizvodnju oružja u Hrvatskoj i njegove moguće kanale ilegalne prodaje u Europskoj uniji.

"U Hrvatskoj su predsjednik i premijer na ratnoj nozi zbog navodnih nepravilnosti u POA-i koja mora sudjelovati u borbi protiv terorizma, a krijumčari bez odgovarajućeg nadzora tajnih službi krijumčare oružje iz Hrvatske u EU. Naravno, većina oružja ide preko slovenskog teritorija ili morskim putem iz Rijeke u Italiju", piše ljubljanska "Mladina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙