FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Slijedi vrijeme relativno stabilnih odnosa s Hrvatskom

LJUBLJANA,3. prosinca 2004.(Hina) - Dimitrij Rupel, koji je u petak unovoj vladi Janeza Janše nakon polugodišnje pauze ponovno preuzeomjesto slovenskog ministra vanjskih poslova, optimističan je u pogleduodnosa s Hrvatskom u predstojećem razdoblju djelovanja nove vlade.
LJUBLJANA,3. prosinca 2004.(Hina) - Dimitrij Rupel, koji je u petak u novoj vladi Janeza Janše nakon polugodišnje pauze ponovno preuzeo mjesto slovenskog ministra vanjskih poslova, optimističan je u pogledu odnosa s Hrvatskom u predstojećem razdoblju djelovanja nove vlade.

"Mnogo je mogućnosti da dođe do razdoblja relativno stabilnih odnosa", rekao je Rupel novinarima nakon što je Janšina vlada dobila potvrdu u parlamentu.

Rupel je u petak na večer u zgradi parlamenta u razgovoru za Slovenski radio rekao da će Slovenija u sljedećem razdoblju biti jako angažiranana na međunarodnoj diplomatskoj sceni zbog predsjedanja OESS-om u idućoj godini i pripremama za predsjedanje Europskom unijom u prvoj polovici 2008. godine, pa će za Hrvatsku "ostati malo vremena".

"Što se tiče Hrvatske, ostat će malo vremena za neke velike promjene. Za važnija pitanja bit će potrebno više vremena na obje strane, a manja će se pitanja rješavati dijalogom. Nije potrebno da svaki ribarski incident koji se dogodio, ili će se dogoditi, odmah zaplete međudržavne odnose. Nadam se da ćemo imati toliko pameti", rekao je Rupel.

Rupel je u izjavi za Slovenski radio istaknuo da je važno kako su i Slovenija i Hrvatska svjesne da su veći problemi koji između njih postoje nastali u vrijeme bivše Jugoslavije, te da ta pitanja ne trebaju opteretiti druge odnose i dobra područja, osobito gospodarsku suradnju.

"To su problemi koji su nastali zbog zajedničkog života u bivšoj Jugoslaviji. Spoznaja o tome mogla bi nam koristiti", rekao je novi slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙