FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: stručnjaci o proizvodnji i otkupu ovčjeg mlijeka

SINJ, 20. prosinca 2004. (Hina) - U Splitsko-dalmatinskoj, kao i uostalim dalmatinskim županijama, uvjeti za uzgoj ovaca i proizvodnjuovčjeg mlijeka vrlo su dobri, rečeno je danas na savjetovanju ovčara uSinju pod nazivom "Proizvodnja i otkup ovčjeg mlijeka".
SINJ, 20. prosinca 2004. (Hina) - U Splitsko-dalmatinskoj, kao i u ostalim dalmatinskim županijama, uvjeti za uzgoj ovaca i proizvodnju ovčjeg mlijeka vrlo su dobri, rečeno je danas na savjetovanju ovčara u Sinju pod nazivom "Proizvodnja i otkup ovčjeg mlijeka".

Savjetovanje su s gradom Sinjem organizirali Splitsko-dalmatinska županija, Zavod za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatski zavod za poljoprivredno-savjetodavnu službu.

Profesor sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta Samir Kalit iznio je stručne analize koje govore o prednosti proizvodnje i prodaje mlijeka pred sadašnjim stanjem kad ovčari svoje računice temelje isključivo na prodaji mesa, odnosno janjaca.

Godišnji čisti prihod od prodaje mlijeka po jednoj ovci, uključivo i prodaje jednog janjeta, jest 1770 kuna, što je dvostruko više nego sada kad se mlijeko ne proizvodi i ne prodaje, kazao je.

Predstavnik splitske mljekare MILS-a Grgo Nikolić kazao je kako je ta mljekara spremna za otkup i preradbu mlijeka. Ovčari bi po njihovoj procjeni za litru mlijeka dobivali u prosjeku 10,75 kuna. Otkupna cijena kravljeg mlijeka je u prosjeku 3,20 kuna.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙