FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 4. prosinca 2004.(Hina) - Izbor vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 4. prosinca 2004.(Hina) - Izbor vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednici Republike i Vlade, Stjepan Mesić i Ivo Sanader, susreli su se kasno sinoć i dogovorili se za novi sastanak u idućih nekoliko dana, doznaje se nakon toga sastanka zatvorenoga za javnost. Dvojica predsjednika razgovarala su o aktualno-političkoj situaciji, pripremi sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, te aktualnom slučaju POA, rekao je nakon sastanka Vladin glasnogovornik Ratko Maček u telefonskoj izjavi za Hinu. Nikakve druge pojedinosti o samom sastanku, mjestu održavanja te atmosferi Maček nije želio iznositi.

ZAGREB - Znanstveno društvo ekonomista održalo je u Zagrebu raspravu o ulozi države u razvitku hrvatske poljoprivrede, na kojoj su sudjelovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, izvijestio je danas tajnik Društva prof. dr. Ivo Sever. U raspravi koja je održana sinoć su razmotreni problemi s kojima će se sučeliti hrvatska poljoprivreda na jedinstvenom europskom tržištu. Sudionici su ukazali na potrebu intervencije države i to na nekoliko razina - izravno subvencioniranje poljoprivrede, neizravno subvencioniranje preko politike oporezivanja i raznim poreznim olakšicama. To se odnosi i na nefinancijske aktivnosti, odnosno pomoć države u sređivanju stanja na tržištu poljoprivrednih proizvoda, koje je sada, kako je ocijenjeno, "vrlo nesređeno".

KUTINA - Udruga ratnih veterana "Hrvatski domobran" obilježila je danas spomen na 5. prosinca 1918., kad je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića stradala nenaoružana skupina mirnih prosvjednika, među kojima je bilo i 13 mrtvih. Bio je to kraj 50-godišnjeg djelovanja Hrvatskog domobranstva, rečeno je na kutinskom skupu. Prosinačke žrtve naziv je za krvavo gušenje protujugoslavenskih manifestacija u središtu Zagreba, nakon stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca 1. prosinca 1918. i proglašenja ujedinjenja sa Srbijom. Događaj od 5. prosinca ostao je zapisan u hrvatskoj povijesti kao prva otvorena reakcija protiv novostvorene jugoslavenske države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙