FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Normaliziran promet autocestom Rijeka-Zagreb

ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Normaliziran je promet na autocestiA6, Rijeka-Zagreb, od Bosiljeva prema Karlovcu kod Vijadukta Drežnik,izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Normaliziran je promet na autocesti A6, Rijeka-Zagreb, od Bosiljeva prema Karlovcu kod Vijadukta Drežnik, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Do završetka sanacije kolnika nakon odrona u mjestu Suhi Potok, na dionici Jadranske magistrale između Splita i Omiša, prometuje se naizmjence.

Ceste u Hrvatskoj pretežno su suhe, no pozornije treba voziti kroz gorje, zbog moguće poledice, osobito tijekom noći. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u Gorskome kotaru, te u Hrvatskome zagorju, Podravini i Posavini, a iz istog razloga treba voziti pozornije i Zagrebačkom obilaznicom.

HAK upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja kroz usjeke na Jadranskoj i Ličkoj magistrali, te na gorskim cestama. Još se uvijek, zbog sanacije odrona, vozi uz privremenu signalizaciju državnom cestom D522 Udbina-Lovinac (spojnom cestom između D1 i autoceste A1 Zagreb-Split).

Pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlazu iz zemlje čeka kolona teretnih vozila duga dva kilometra. Teretni je promet na izlazu pojačan i preko Bregane. Putnička vozila većinom prijelaza prometuju redovno.

Trajekti plove prema plovidbenom redu.

U HAK-u za noćas i sutra ujutro prognoziraju da će kolnici biti mokri i skliski, u priobalju zbog kiše, a u unutrašnjosti i zbog snijega, pa za putovanje kroz Liku, Gorski kotar i ostala gorska područja savjetuju zimsku opremu. Zbog moguće poledice, pozorno bi trebalo voziti na viaduktima i mostovima, te kroz usjeke. U priobalju su moguća ograničenja prometa pojedinim kategorijama vozila i trajektima zbog jake i olujne, a podno Velebita i bure s orkanskim udarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙