FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Zbog bure zatvoren most u Dubrovniku i dio autoceste Split-Zagreb

ZAGREB, 18. prosinca 2004. (Hina) - Zbog jakih bočnih udara bure za savsu promet zatvoreni most Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i dionicaautoceste A1 Split-Zagreb, od Posedarja do čvora Sv. Rok., a promet jemoguć obilazno preko Obrovca i Gračaca, izvijestio je večeras Hrvatskiautoklub (HAK).
ZAGREB, 18. prosinca 2004. (Hina) - Zbog jakih bočnih udara bure za sav su promet zatvoreni most Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i dionica autoceste A1 Split-Zagreb, od Posedarja do čvora Sv. Rok., a promet je moguć obilazno preko Obrovca i Gračaca, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog bure Paškim mostom smiju, zasad, samo osobna vozila.

Dionica Jadranske magistrale (državna cesta D8), od Senja do Svete Marije Magdalene zatvorena je za prvu skupinu vozila (autobusi na kat, motocikli i vozila s kamp kućicom), zbog jakih udara vjetra.

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A6, Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, te se vozi usporeno, a magla smanjuje vidljivost od tunela Čardak do čvora Bosiljevo 2. Gusta magla smanjuje vidljivost na 100 metara na dionici autoceste A2 od Velike Vesi do Zaprešića.

Na dionicama Jadranske magistrale, Omiš-Dubci, u mjestu Lokva Rogoznica te između Dugog Rata i Splita u mjestu Krilo jesenice i Suhi Potok, zbog odrona zemlje vozi se jednim trakom i otežano, dok se u Omišu zbog izbijanja podzemne vode, koja se zadržava na kolniku u visini od 20 do 40 cm, prometuje otežano i uz postavljenu prometnu signalizaciju.

U većem dijelu zemlje vozi se po mokrim kolnicima, a zbog niskih temperatura nužan je povećan oprez zbog mogućih poledica posebice na cestama u gorju te mostovima, nadvožnjacima i usjecima.

Iz HAK-a upozoravaju i na moguće odrone zemlje i kamenja kroz usjeke na Jadranskoj i Ličkoj magistrali, te na gorskim cestama.

Zbog prometne nesreće promet je otežan u mjestu Sedramić na cesti između Drniša i Unešića.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlaz teretnih vozila, dok ostalim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i kamione, dok trajekt za otok Pag na relaciji Prizna-Žigljen ne vozi do daljnjeg. Na ostalim linijama trajekti plove redovito i bez ograničenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙