FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Promet tunelom Sv. Rok normaliziran

ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Promet tunelom Sv. Rok na autocestiA1 Zagreb-Split, koji je jutros bio gotovo dva sata zatvoren za prometzbog požara na autobusu, u potpunosti je normaliziran, izvijestio jeHrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Promet tunelom Sv. Rok na autocesti A1 Zagreb-Split, koji je jutros bio gotovo dva sata zatvoren za promet zbog požara na autobusu, u potpunosti je normaliziran, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Prema podacima zadarske policije, požar u autobusu zadarske tvrtke "Šoba-prijevoz" izbio je u zadnjem dijelu, nakon čega su putnici upozorili vozača koji je zaustavio autobus na ugibalištu na 5. kilometru s južne strane tunela. Nitko od 38 putnika, štićenika Doma za odrasle i nemoćne osobe u Zemuniku koji su putovali za Zagreb, nije ozlijeđen. Po izlasku iz autobusa oni su propješačili 600-tinjak metara do izlaza na ličkoj, sjevernoj strani tunela.

Uzrok požara još nije utvrđen, a prema prvim još neprovjerenim informacijama autobusu su se zapalile kočnice.

HAK upozorava da kiša sa snijegom ili susnježica mjestimično pada duž autoceste A4 od Brezničkog Huma prema Goričanu, te na cijeloj dionici autoceste A2 Zagreb-Krapina. Stanje je zbog ledene kiše loše i na cijelom području Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, te Sisačko-moslavačke županije, ali i na području samog grada Zagreba. Slično je i na autocesti Zagreb-Karlovac.

Ledena kiša pada i na području kojim prolazi dio autoceste A1 Bosiljevo-Mala Kapela-Otočac, te dionice autoceste A3 Ivanić Grad-Novska i Okučani-Slavonski Brod. U Istri su kolnici također mokri, jednako kao i na Kvarneru, u Gorskome kotaru, Lici i Dalmatinskoj zagori, a promet na gotovo svim spomenutim područjima dodatno otežava i mjestimična magla koja je osobito gusta u Gorskome kotaru oko Bosiljeva.

Putnička vozila većinom graničnih prijelaza prometuju nesmetano, a trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙