FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Na zaleđenoj cesti Novi Golubovec-Začretje prepriječilo se teretno vozilo

ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Na zaleđenoj cesti D35 NoviGolubovec-Začretje, u visini mjesta Mihovljan na Veternici,prepriječilo se teretno vozilo, pa se promet do daljnjega odvijaobilazno smjerom Mihovljan-Mače-Novi Golubovec i obratno, izvijestioje jutros Hrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Na zaleđenoj cesti D35 Novi Golubovec-Začretje, u visini mjesta Mihovljan na Veternici, prepriječilo se teretno vozilo, pa se promet do daljnjega odvija obilazno smjerom Mihovljan-Mače-Novi Golubovec i obratno, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Kiša sa snijegom mjestimično pada duž autoceste A4 od Brezničkog Huma prema Goričanu. Na cijeloj dionici autoceste A2 Zagreb-Krapina pada susnježica. Stanje je zbog ledene kiše loše i na cijelom području Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, te Sisačko-moslavačke županije, a slično je i na autocesti Zagreb-Karlovac. Ledena kiša pada i na području kojim prolaze dionice autoceste A3 Ivanić Grad-Novska i Okučani-Slavonski Brod. Na području Istre kolnici su također mokri, jednako kao i na Kvarneru, u Gorskome kotaru, Lici i Dalmatinskoj zagori, a promet na gotovo svim spomenutim područjima dodatno otežava i mjestimična magla.

Noćas se u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj dogodio velik broj prometnih nesreća, pa HAK poziva vozače da voze krajnje pozorno, na sigurnom razmaku, te izbjegavaju naglo kočenje. Vozači se također savjetuju da opreme svoja vozila za zimske uvjete.

U HAK-u upozoravaju i na moguće odrone zemlje i kamenja kroz usjeke na Jadranskoj i Ličkoj magistrali, te na gorskim cestama.

U dane 17., 20., 21., 22. i 23. prosinca svakog jutra oko 5 sati počinje prijevoz izvanrednog tereta na relaciji Vinkovci-Županja-A3-Zagreb-Jankomir (Kovinska ul.). Zbog velike težine i dužine teret se kreće sporo, pa se vozaču mole za strpljenje.

Još se uvijek, zbog sanacije odrona, vozi otežano državnom cestom D522 Udbina-Lovinac (spojnom cestom između D1 i autoceste A1 Zagreb-Split).

Dionicom A1 Zagreb-Split, Trogir-Vrpolje (između 350. i 348. km), vozi se pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine na 60km/h.

Zbog sanacije klizišta Grohovo, do daljnjega je zatvorena Petrolejska cesta, pa se između Orehovice i GP Rupa vozi Riječkom obilaznicom.

Još danas, od 8 do 16 sati, povremeno će se zatvarati Jadranska magistrala u Šibeniku, zbog miniranja na predjelu Vidici (tzv. "tri trake"). Promet se propušta svakog punog sata po 30 min.

Do završetka izgradnje privremenog priključka do gradilišta buduće A2 Zagreb-Macelj, na dionicama D1 Donji Macelj-Đurmanec (do 15. studenog 2005.), te Đurmanec-Lepajci (do 30. lipnja 2005.), promet je reguliran privremenom signalizacijom, te su mogući kraći zastoji.

Putnička vozila većinom graničnih prijelaza voze nesmetano. Na Bajakovu i Macelju povremeno je pojačan promet teretnih vozila na izlazu iz zemlje.

Trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙